Με σωματοφύλακες στο Mugello οι Marquez-Lorenzo

JORGE LORENZO SPA MOVISTAR YAMAHA MotoGP YAMAHA MotoGP GP Spain 2016 (Circuit Jerez) 22-24/04.2016 photo: MICHELIN

Σωματοφύλακες θα έχουν στο πλευρό τους οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ιταλίας στην πίστα του Mugello, με τους οργανωτές του αγώνα να θέλουν να εξασφαλίσουν την αποφυγή επεισοδίων με τους θαυμαστές του Valentino Rossi.

Με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος και με την κόντρα του Rossi με τους δύο Ισπανούς να μην έχει καταλαγιάσει ακόμη και τους πολυπληθείς θαυμαστές του Ιταλού αναβάτη να μην έχουν και τις καλύτερες γνώμες για τους αντιπάλους του.

Έτσι, με τον εντός έδρας αγώνα του Rossi στο Mugello να ακολουθεί, οι Lorenzo και Marquez θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πολύ εχθρικό κοινό. Πάντως και οι 2 έχουν κρατήσει αρκετά χαμηλό προφίλ μέχρι στιγμής, προκειμένου να αποφύγουν κάποιο συμβάν με τους φίλους του Rossi.

Οι 2 τους δεν θα λάβουν μέρος σε κανένα υποστηρικτικό event στη διάρκεια του τριημέρου, ενώ ο Marquez δεν θα έχει κανένα μέλος του fan club του, στο Mugello. Αντίθετα, ο Lorenzo θα έχει τη στήριξη 100 οπαδών του, εκ των οποίων οι 30 θα είναι από την Ισπανία, άλλοι 30 από την Ιταλία και 40 από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας του Lorenzo αυτοί θα έχουν εισιτήριο γενικής πρόσβασης και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τους αντίστοιχους φιλάθλους του Rossi, κάτι που εκ των πραγμάτων θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς η προσέλευση στο Mugello αναμένεται να είναι τεράστια.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός αναβάτης όταν ρωτήθηκε αν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα των ακολούθων του, απάντησε: “Εγώ δεν έχω κάνει κάτι, αλλά έχει κάνει το fan club μου, οπότε είναι σαν να το έχω κάνει εγώ.”

Η ευθύνη για την ασφαλή διεξαγωγή του τριημέρου στο Mugello είναι πάνω στον διευθυντή οργάνωσης της Dorna Sports για το Moto GP, Helios Xaudaro, o οποίος αρχικά ήθελε η προστασία των οδηγών να είναι η ίδια με όλα τα υπόλοιπα GP του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά ο Xaudaro προέβη σε αλλαγές, τις οποίες φανέρωσε στο αγγλικό Motorsport:

“Ζητήσαμε από την γερμανική εταιρεία που μας βοηθάει με τη φύλαξη και την προστασία για 2 ακόμη υπαλλήλους που θα προσέχουν αυτούς τους αναβάτες. Ο Lorenzo κι ο Marque θα έχουν δίπλα τους κι έναν σωματοφύλακα, ο οποίος θα είναι προετοιμασμένος και θα έχει το πράσινο φως για να δράσει όποτε η κατάσταση το κρίνει απαραίτητο.”

Υπό προστασία θα είναι κι ο αδερφός του Marc Marquez, Alex, ενώ η Dorna θα αυξήσει την περιφρούρηση του χώρου των paddock και των motorhomes, ώστε να φυλάσσονται όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τη νύχτα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Η Pirelli ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες για το Grand Prix της Ουγγαρίας

Next Article

Συνεχίζονται οι δοκιμές για το Polo R WRC του 2017

Related Posts