Αρκετά θετικές εντυπώσεις άφησαν στις ομάδες του midfield οι αλλαγές στους τεχνικούς και αγωνιστικούς κανονισμούς για το 2021.

Χθες, στο Austin έγινε η επίσημα παρουσίαση των νέων τεχνικών αλλά και αγωνιστικών κανονισμών από του Ross Brown, Νικόλα Τομπάζη, Chase Carrey και Jean Todt. Το 2021 αναμένεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, αφού η Fomrula 1 θα γυρίσει σελίδα, αν η Ferrari δεν ασκήσει βέτο.

Η Claire Williams δηλώνει ευχαριστημένη που οι νέοι κανονισμοί εγκρίθηκαν από το ΠΣΜΑ, και τους χαρακτηρίζει ως ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση:

«Από την πλευρά της Williams, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι που οι νέοι κανονισμοί εγκρίθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

«Καταλαβαίνουμε ότι έκαναν το πρώτο βήμα. Αλλά είναι σίγουρα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση που θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι το σπορ, αλλά και οι ομάδες όπως η δικιά μας, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον.

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο μη-βιώσιμη είναι η Formula 1 αυτή την στιγμή από πλευράς κόστους. Έτσι, το να έχουμε ενιαίο όριο στους προϋπολιγισμούς είναι σημαντικό για ομάδες όπως η δικιά μας. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να υποτιμηθεί.

«Οι τεχνικοί κανονισμοί επίσης είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Νομίζω ότι θα υπάρξουν ακόμα μερικές αλλαγές αλλά είναι είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα που θέλαμε να δούμε να γίνεται.»

Από την μεριά του ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, τόνισε ότι οι αλλαγές στους κανονισμούς θα φέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην Formula 1:

«Το cost cap, γιατί πρέπει να δούμε και το κόστος της Formula 1. Η κατανομή των χρημάτων θα είναι πιο δίκαιη σε σύγκριση με πριν. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, οι νέοι αγωνιστικοί κανονισμοί και η νέα διοικητική δομή.

«Είναι μία νέα αρχή για την Formula 1 και ελπίζω να είναι επιτυχημένο.»

Και ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown είδε θετικά τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν από το 2021:

«Σίγουρα, όλοι θέλουμε να δούμε μερικά πράγματα να τροποποιούνται, αλλά πάντα θα συμβαίνει αυτό. Στην περίπτωσή μας, νομίζω το budget cap ήταν ένας τομέας που θα ήθελα να δω κάτι πιο επιθετικό. Αλλά έτσι έχει. Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό, έχουμε ξεκάθαρες οδηγίες για να πάμε μπροστά.»

Δείτε επίσης:

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles