Μέχρι κι έξι sprint θα έχει η Formula 1 το 2022

Sprint F1 2022
2021 Italian Grand Prix, Saturday – LAT Images

Την περαιτέρω εξέλιξη του format με τους κατατακτήριους sprint αγώνες συνέστησε μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων η Επιτροπή της Formula 1 που συνεδρίασε την Τετάρτη.

Η τρίτη φετινή συνάντηση της Επιτροπής της Formula 1 στο Λονδίνο, ενόψει της συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συνεδρίου του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την ερχόμενη Παρασκευή (15/10) είχε αρκετά θέματα στην ατζέντα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν αλλαγές στην διεξαγωγή των αγώνων υπό πολύ άσχημες συνθήκες, όπως ο πρόσφατος αγώνας τριών γύρων στο Σπα, προωθήθηκε προς ψήφιση από το ΠΣΜΑ, το καλεντάρι του πρωταθλήματος για το 2022, με τον αριθμό ρεκόρ των 23 αγώνων και παρουσιάστηκε η έκθεση για την επιτυχία των Grand Prix με το νέο format των κατατακτήριων sprint αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της Formula 1 αντιμετώπισαν άκρως θετικά την έκθεση που παρουσιάστηκε και προώθησαν την θέση τους για επέκταση του νέου format, ώστε να ισχύει μέχρι και σε έξι διαφορετικούς αγώνες, αρχής γενομένης από το επόμενο πρωτάθλημα του 2022. Φυσικά, οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη τελικές, με την FIA να αναφέρει ότι θα γίνουν νέες συζητήσεις για την υλοποίηση του σχεδίου μετά την τέλεση και του τρίτου Grand Prix με αυτό το format στην φετινή σεζόν, στη Βραζιλία.

Παράλληλα, προωθήθηκαν προς ψήφιση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της Παρασκευής και αλλαγές που αφορούν τις ημέρες δοκιμών, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των επερχόμενων δοκιμών εξέλιξης τον προσεχή Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Βαρκελώνη και Μπαχρέιν αντίστοιχα, ενώ αναμένεται και η συρρίκνωση του προγράμματος τον αγώνα από τέσσερις ημέρες, συμπεριλαμβανόμενης της Media Day που διεξάγεται παραδοσιακά την Πέμπτη, σε τρεις.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των ομάδων και των κατασκευαστών που παρεβρέθηκαν στην συνάντηση της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της FIA για τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν για τις μονάδες ισχύος από το 2025 κι έπειτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα γίνει κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της FIA στο Παρίσι, λίγες ώρες μετά το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article
Ράλι Ακρόπολις

Ψηφίστε τις αγαπημένες σας διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις

Next Article
Rally Ισπανίας: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη

Rally Ισπανίας: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts