Ο Kris Meeke φρονεί πως η τρομερή απόδοση του Elfyn Evans στο Rally Αργεντινής δεν οφείλεται στα νέα ελαστικά της DMACK, αλλά στην οδηγική του ικανότητα.

Ο Ουαλός ηγείτο στο rally μέχρι το τέλος της τρίτης μέρας, οδηγώντας αλάνθαστα και πετυχαίνοντας αρκετές πρωτιές σε Ε.Δ. Ωστόσο, ο Thierry Neuville πίεσε και πήρε την νίκη για μόλις 0.7 δευτ. στο τέλος της Powerstage και στέρησε την πρώτη νίκη του οδηγού της M-Sport.

Αν κι αρκετοί μίλησαν καθαρό πλεονέκτημα των ελαστικών της DMACK (τα οποία χρησιμοποιεί μόνο ο Evans στην μεγάλη κατηγορία) έναντι των Michelin στα χώματα της Αργεντινής, ο Meeke πιστεύει πως θα ήταν άδικο να αποδοθεί σε αυτό η επίδοση του Ουαλού:

«Αυτό που έκανε ο Elfyn είναι εκπληκτικό. Δεν θέλω να μιλάνε για τα ελαστικά, γιατί οι ειδικές της Παρασκευής είναι από τις πιο τρομακτικές του πρωταθλήματος. Είναι τόσο γρήγορες και στενές, θέλει να είσαι πραγματικά συγκεντρωμένος. Είτε έχεις πρόσφυση, είτε όχι, πρέπει να μείνεις στον δρόμο και αυτός ήταν εκπληκτικός.»

Ο Ιρλανδός συνέκρινε την παρουσία του Evans στην Αργεντινή με τη δική του το 2015, όταν και κέρδισε τον αγώνα: «Δεν χωρά αμφιβολίας, ο Evans είναι ένας εκ των καλύτερων. Θυμάμαι να περνάω την Asconchinga [ειδική που έτρεξε το 2015] και απλά το ‘βρήκα’ και άρχισα να γράφω γρήγορους χρόνους. Μπορεί να δεις κανείς ότι κι αυτός το ‘βρήκε’. Είναι καλός, δεν τίθεται θέμα.

«Η απόδοσή του άξιζε να συνδυαστεί με νίκη. Θα ήταν καλό για έκεινον να αφήσει το στίγμα του, αλλά δεν έχει σημασία: έδειξε τι μπορεί να κάνει.»

Πηγή: Autosport.com

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles