Μεγάλη βελτίωση βλέπει στην Red Bull ο Verstappen

Ο Max Verstappen δήλωσε ευχαριστημένος με την ανάκαμψη της Red Bull και με τις αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα μετά το πέρας των κατατακτήριων του Ισπανικού GP.

Στην Red Bull κατάφεραν να βρουν την ιδανική ισορροπία στο μονοθέσιο τους πριν τις κατατακτήριες, κάτι που τους επέτρεψε να μειώσουν την διαφορά στα 6 δέκατα από την Mercedes.

«Φυσικά και βελτιωθήκαμε,» δήλωσε ο Verstappen μετά την πέμπτη του θέση στις κατατακτήριες. «Μέχρι τώρα στο Σαββατοκύριακο πριν τις κατατακτήριες ψάχναμε την ισορροπία με τις νέες αναβαθμίσεις, αλλά νομίζω ότι στις κατατακτήριες ήμασταν πολύ καλοί.

«Νομίζω ότι το μονοθέσιο ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα στην σεζόν, είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν καλές κατατακτήριες για μας.

«Το να πας από το 1 δευτερόλεπτο στα 6 δέκατα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα μόνο του. Τώρα πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου και να δούμε τι θα έρθει και για τον κινητήρα. Δεν μπορούμε να το ελέγχουμε αυτό. Είμαστε αρκετά πιο αισιόδοξοι αυτή την στιγμή.»

Σύμφωνα με τον Ολλανδό, το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί παντού με τις αναβαθμίσεις:

«Νομίζω παντού,» απάντησε όταν ρωτήθηκε για το που έχει βελτιωθεί το μονοθέσιο. «Το μονοθέσιο έχει καλύτερη ισορροπία από την αρχή μέχρι την μέση της στροφής και από την μέση στην έξοδο. Νομίζω ότι τώρα είναι αρκετά πιο σταθερό και μπορείς να πιέσεις παραπάνω, και νομίζω ότι φάνηκε σήμερα.

«Για μένα η ισορροπία ήταν πολύ καλή και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να αυξήσουμε την παραγόμενη κάθετη δύναμη. Αλλά αν δείτε το τελευταίο σέκτορ ήμουν ο τρίτος ταχύτερος, κάτι που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.»

Στην Red Bull ξέρουν ότι το να μειώσουν κι άλλο την διαφορά θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς εξαρτάται και από τις αναβαθμίσεις του κινητήρα:

«Ναι, πρέπει να το κάνουμε. Είναι εύκολο να κάνεις ένα αργό μονοθέσιο γρήγορο και να κλείσεις την διαφορά, γιατί 1.5 δευτερόλεπτο είναι πολύ. Τώρα είναι 6 δέκατα. Τώρα θα είναι δύσκολο να κλείσουμε αυτή την διαφορά, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό.

«Όπως είπα, το μονοθέσιο είναι αρκετά πιο σταθερό. Σίγουρα υπάρχει κάτι ακόμα να ξεκλειδώσουμε στο μονοθέσιο και το υπόλοιπο πρέπει να το πάρουμε από την κινητήρα, γιατί ξέρουμε ότι η Mercedes στις κατατακτήριες μπορεί να ανεβάζει την δύναμη του κινητήρα κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς. Ήταν πολύ θετική ημέρα για μας.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Monaco ePrix - Αγώνας: Πρίγκιπας ο Buemi

Next Article

Ανακουφισμένος ο Hamilton ύστερα από την κατάκτηση της pole

Related Posts