Μεγάλη η ζήτηση για την κενή θέση του Rosberg στη Mercedes, σύμφωνα με τον Lauda

Ο μη εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes Niki Lauda δήλωσε πως «το μισό grid» έχει προσφερθεί για την θέση του Nico Rosberg στην γερμανική ομάδα μετά την απρόσμενη αποχώρησή του.

Ο Αυστριακός μίλησε στην Gazzetta dello Sport και παραδέχτηκε ότι η απόφαση του Γερμανού τους έπιασε όλους απροετοίμαστους.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε ενημερώθηκε για την απόφαση του Rosberg, δήλωσε: «Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση. Μας το είπε στο τηλέφωνο. Το πήρα άσχημα, δεν το περίμενα, κανείς στην Mercedes δεν μπορούσε να πιστέψει ότι χόρτασε από την F1.

«Στην αρχή δεν το πίστευα. ‘Nico τι μας είπες, κάνεις πλάκα;’ Αλλά είπε ότι είναι όλα αλήθεια. Πραγματικά απίστευτο.

«Όταν κέρδισα τον πρώτο τίτλο μου, αμέσως σκέφτηκα πώς θα κερδίσω τον δεύτερο. Αλλά ο Nico δεν έκανε αυτό.

«Η απόφαση του Rosberg μας βρήκε απροετοίμαστους, και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην προσπάθεια του Nico να πάρει το πρωτάθλημα δεν το πήραν και πολύ καλά.»

Ο Lauda δήλωσε επίσης ότι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί έχουν συμβόλαιο, με την αντικατάσταση του Rosberg να είναι μία δύσκολη υπόθεση για την ομάδα, ενώ σχεδόν το μισό grid έχει προσφερθεί για την κενή θέση.

«Χάσαμε έναν πρωταθλητή, τον καλύτερο οδηγό του 2016,» πρόσθεσε.

«Δεν θα είναι εύκολο να βρούμε αντικαταστάτη γιατί σχεδόν όλοι οι οδηγοί που έχουν ένα καλό επίπεδο έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους.

«Το να πάρουμε έναν νέο είναι ρίσκο, δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετά δυνατός. Πρακτικά το μισό grid έχει προσφερθεί για την θέση.» 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Race Anatomy - Grand Prix Άμπου Ντάμπι

Next Article

Αφιέρωμα: Πήραν το τρόπαιο σπίτι τους

Related Posts