Μεγαλύτερες ζώνες DRS για Ιταλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι

2017 FIA Formula 2 Round 9. Autodromo Nazionale di Monza, Monza, Italy. Thursday 31 August 2017. Kerbs. Photo: Zak Mauger/FIA Formula 2. ref: Digital Image _54I4864

H FIA ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει τις ζώνες DRS σε 5 από τους 8 εναπομείναντες αγώνες, ξεκινώντας από τη Monza το ερχόμενο Σ/Κ.

Το θέμα των προσπεράσεων παραμένει φλέγον για την Ομοσπονδία, που θέλει να αναλάβει δράση για τους περισσότερους αγώνες που απομένουν.

Ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, δήλωσε πως η ζώνη DRS που ξεκινάει από τη Lesmo 2 μέχρι την Ascari θα επεκταθεί προς χάριν των προσπερασμάτων, ενώ μίλησε για τις υπόλοιπες πίστες (Monza, Austin, Interlagos, Yas Marina):

«Στην Ρωσία θα επεκτείνουμε την κύρια ζώνη DRS που ξεκινά από τα pits μέχρι την Στροφή 1. Στο Ώστιν θα έχουμε την επέκταση της ζώνης στην πίσω ευθεία ανάμεσα στις στροφές 11 και 12. Αυτή που βρίσκεται στην ευθεία των pits είναι ήδη όσο μεγάλη μπορούσαμε να την κάνουμε.»

«Στην Βραζιλία θα έχουμε επέκταση της κύριας ζώνης στη μεγάλη ευθεία περίπου 100 επιπλέον μέτρα, ακριβώς μετά τη στροφή 14. Επίσης, και οι δυο ζώνες DRS του Άμπου Ντάμπι»

Παρά τις μεγάλες αλλαγές στις παραπάνω πίστες, ο Whiting τόνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο για επιπλέον ζώνες DRS σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Μεξικό.

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

F1 2018 Review: Πιο ρεαλιστικό από ποτέ

Next Article

Spec C κινητήρας Renault και ποινές για τον Ricciardo στη Monza

Related Posts