Μέσα από το sim racing έμαθε το στιλ του Verstappen ο Norris

Ο Lando Norris παραδέχθηκε πως η κοινή του πορεία στο sim racing με τον Max Verstappen τον βοήθησε να μάθει το οδηγικό στιλ του Ολλανδού.

Τόσο ο Norris, όσο και ο Verstappen είναι sim racers, και έχουν αγωνιστεί μαζί, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την συμμετοχή τους στις 12 ώρες του Bathurst στο iRacing.

Μιλώντας σε event για το πρόγραμμα της McLaren στο sim racing, το ‘McLaren Shadow’, που τώρα ξεκινά τη 2η σεζόν του, ο rookie της βρετανικής ομάδας στάθηκε στον ρόλο του gaming στην πραγματική F1:

«Το να αγωνίζομαι με άλλους οδηγούς, όπως είναι ο Max, με βοηθά να μάθω πράγματα για αυτούς.

«Δεν έχω μάχες με τον Max στην πίστα [στην F1], οπότε ίσως πιο μετά μέσα στη χρονιά ή του χρόνου θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες μάχες, αλλά ήδη έμαθα αρκετά για εκείνον όταν τρέχαμε μαζί και περάσαμε πολύ καλά. 

«Μπορώ να δω πώς θα οδηγούσε στην πίστα. Ήδη έμαθα πώς θα έκανε άμυνα, γιατί είναι πολύ καλός σε αυτό, ενώ έχει και την τάση να είναι αρκετά επιθετικός στα προσπεράσματά του.

«Οπότε αν έχουμε μάχη, θα ξέρω πώς αγωνίζεται, αν και θα έχει μάθει κι αυτός πράγματα για μένα, πού είμαι καλός και πού υστερώ.»

Το McLaren Shadow στοχεύει στο να ανοίξει τον δρόμο από το sim racing στους πραγματικούς αγώνες, με τη δεύτερη χρονιά να αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα του project, αφού σκοπεύει να επεκταθεί σε μία σειρά διαφορετικών games, όπως είναι το rFactor, το Forza Motorsport και το Real Racing 3.

Ο Norris φάνηκε εντυπωσιασμένος από το βαθμό αφοσίωσης των sim racers:

«Όλοι αυτοί οι οδηγοί είναι πολύ γρήγοροι. Όχι μόνο κάνουν ώρες εξάσκησης κάθε μέρα, αλλά καταλαβαίνουν και πώς να οδηγούν τα αυτοκίνητα, να τα στήνουν, όλα αυτά. Έχεις ακόμα και μηχανικούς που σε βοηθούν με δεδομένα μετά από κάθε session, ώστε να βελτιώσεις τους χρόνους σου.

«Δεν είναι απλώς η οδήγηση και η εκμάθηση της οδήγησης ενός αυτοκινήτου. Μαθαίνεις τα πάντα: πώς οδηγούν οι άλλοι, τα σημεία που ευνοούν ή που δεν ευνοούν το προσπέρασμα, πώς να οδηγήσεις τον άλλον σε λάθος, ακόμα και το πού είναι εύκολο να ακολουθείς ένα αυτοκίνητο και πού δεν είναι.»

Πηγή: motosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
116
Shares
Previous Article

Rally Recce - Rally Πορτογαλίας: «Σκληρή» επιστροφή στην Ευρώπη

Next Article

F1aXion: Τρίτη νίκη για τον Μουζαΐδη, ανοιχτή η μάχη στους κατασκευαστές

Related Posts