Μεταφέρεται στη Μαδρίτη το GP Ισπανίας

Μαδρίτη F1

Στους δρόμους της Μαδρίτης θα διεξάγεται το Grand Prix Ισπανίας, αρχής γενομένης από το 2026, αντικαθιστώντας την πίστα της Βαρκελώνης, η οποία θα χρειαστεί αλλαγές για να παραμείνει στο καλεντάρι.

Μετά από 45 χρόνια και το Grand Prix του 1981 που έγινε στη μαδριλένικη πίστα της Jarama, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, η οποία θα φιλοξενεί τον αγώνα της χώρας ξανά, ξεκινώντας από το πρωτάθλημα του 2026.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Σιγκαπούρης και του Μαϊάμι, η νέα πίστα θα αποτελεί μείξη δημόσιων δρόμων κι ενός κλειστού σιρκουί, γύρω από το εμπορικό κτήριο IFEMA και την περιοχή Valdebebas, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια της Μαδρίτης και πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης. Η πίστα αναμένεται επίσης να περνάει και από το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στην περιοχή.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους οργανωτές του αγώνα, αλλά και τον δήμαρχο της Μαδρίτης, Jose Luis Martinez-Almeida, ο αγώνας αναμένεται να έχει καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με την πρόσβαση των θεατών να γίνεται μέσω των τοπικών σταθμών του μετρό και τη διεξαγωγή του να γίνεται στα πλαίσια ενός φεστιβάλ που θα αναδεικνύει την Μαδρίτη σε όλον τον κόσμο.

Η χάραξη είναι στα 5,474 χιλιόμετρα με είκοσι συνολικά στροφές και τις προσμοιώσεις να φέρνουν έναν γύρο σε λίγο πάνω από ενάμιση λεπτό, ενώ η πίστα που θα δημιουργηθεί θα πάρει τη θέση της Βαρκελώνης, η οποία μετά από το 1992 θα χάσει την συνεχόμενη παρουσία της στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αυτό αποτελεί συνέχεια των έντονων προστριβών που φέρεται ότι υπάρχουν ανάμεσα στους ιθύνοντες της πίστας και την ισπανική κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί την εκδίωξη του αγώνα της χώρας από την περιοχή της Καταλωνίας.  Κάπως έτσι, το συμβόλαιο που υπογράφηκε στα τέλη του 2021 κι έχει ισχύ μέχρι το 2026, θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ιθύνοντες της πίστας. Η παρουσία του αγώνα στο καλεντάρι για την ώρα θεωρείται αμφίβολη.

Αντίθετα, το συμβόλαιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Liberty Media και την ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή του αγώνα έχει διάρκεια δέκα ετών κι αναμένεται να φιλοξενεί το GP Ισπανίας μέχρι τουλάχιστον και το 2035.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
WRC Rally Μόντε Κάρλο

WRC: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη του Rally Μόντε Κάρλο

Next Article
VR46 2024

Παρουσιάστηκε η VR46 Ducati (pics & vid)

Related Posts