Μετανιωμένος ο Ricciardo που δεν ακολούθησε την ίδια στρατηγική με τον Verstappen

Ο Daniel Ricciardo φάνηκε να έχει μετανιώσει το γεγονός ότι δεν ακολούθησε την ίδια στρατηγική με τον teammate του, Max Verstappen.

Οι δύο Red Bull ξεκίνησαν με τη πολύ μαλακή γόμα και ενώ ο Ricciardo μπήκε μόλις στον 10ο γύρο για πιτ στοπ, ο Verstappen συνέχισε μέχρι τον 22ο γύρο και ακολούθησε στρατιγική ενός πιτ στοπ. Ο Ricciardo έκανε τη δεύτερη στάση του στον 25ο γύρο και τερμάτισε 5ος, πίσω από τον Verstappen που είχε μείνει τελευταίος στον πρώτο γύρο λόγω ενός τετακέ.

Ο Αυστραλός δήλωσε αργότερα ότι έπρεπε να μείνει περισσότερο με τα πολύ μαλακά στο πρώτο στιντ.

«Τα πολύ μαλακά ήταν πολύ καλά, χάσαμε λίγο έδαφος στην εκκίνηση, αλλά μπορούσαμε να κρατήσουμε το ρυθμό μας,» είπε ο Ricciardo.

«Μετά μπορούσαμε να δούμε ότι τα ultrasofts των Ferrari άρχισαν να χαλάνε, είδα τον Seb να μένει λίγο πίσω και μπορούσα να δω ότι ο Kimi μπροστά μου άρχισε να δυσκολεύεται.

«Εκ των υστέρων, νομίζω ότι θα έπρεπε μα είχαμε μείνει περισσότερο με τα πολύ μαλακά και να κάνουμε μία στάση, προφανώς δούλεψε καλύτερα για τον Max. Αν ήμασταν μπροστά από τις Ferrari θα είχε νόημα να προσπαθούμε να κρατηθούμε μπροστά τους.

«Στο τέλος ήμασταν κοντά στο να βρεθούμε μπροστά τους, αλλά δεν τα καταφέραμε και δυσκολευτήκαμε πίσω τους, χαλόντας τα λάστιχα. Προσπάθησα να περάσω μερικές φορές αλλά δε δούλεψε.»

Όταν ρωτήθηκε για τη σεζόν που πέρασε πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Υπήρχαν περισσότερα σκαμπανεβάσματα φέτος, πολλά βάθρα και μία καλή συγκομιδή βαθμών.

«Το 2014 ήταν μία καλή σεζόν αλλά μαζέψαμε περισσότερους βαθμούς φέτος. Όχι τόσες νίκες αλλά νομίζω είχαμε ικανοποιητικούς αγώνες. Πήρα ότι μπορούσα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με το 2016.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Blog: Ανάξιος πρωταθλητής γιατί αμύνθηκε;

Next Article

Wolff για Hamilton - Η αναρχία δε δουλεύει σε καμία ομάδα

Related Posts