Μία από τις επιλογές της Red Bull o Hulkenberg για το 2021, δηλώνει ο Marko

Ο Nico Hulkenberg φαίνεται να είναι ένας από τις διεκδικητές της θέσης του Albon στην Red Bull, σύμφωνα με τον Marko, ενώ βρέθηκε κοντά στο να τον αντικαταστήσει στο Nurburgring.

Το πρώτο τεστ για τον κορωνοϊό που έκανε ο Alex Albon στην Γερμανική πίστα ήταν ασαφές, έτσι ο Helmut Marko ήρθε κατευθείαν σε επαφή με τον Hukenberg, έτσι ώστε να τον αντικαταστήσει, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Μιλώντας στο Γερμανικό κανάλι Sport 1, o Marko δήλωσε: «Μιλούσαμε ήδη με τον Hulkenberg από την Παρασκευή, γιατί ο Albon, όπως και αρκετοί άλλοι είχαν ασαφή τεστ κορωνοϊού.

«Θα μπορούσε τελικά να βγει θετικό. Μόλις προσγειωθήκαμε τηλεφώνησα στον Hulkenberg, γιατί το πιθανό κρούσμα ήταν ο Albon. Αλλά ευτυχώς ο Albon βγήκε αρνητικός.»

Στην Red Bull εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχουν στην διάθεση τους για την θέση του teammate του Max Verstappen, καθώς θέλουν έναν οδηγό που θα μπορεί να κινείται σε παρόμοιο ρυθμό με τον Ολλανδό, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην κατάκτηση του τίτλου.

«Μπορούμε να πούμε όλα τα διαθέσιμα ονόματα. Αυτά είναι των Hulkenberg και Perez. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά θα είναι από τον Max.

«Έχουμε συγκριτικά με τον Daniel [Ricciardo] και μπορούμε να δούμε το επίπεδο που βρίσκεται ένας οδηγός. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να τον πλησιάσει κάτω από 3 δέκατα.

«Στις καλές μέρες ο Albon μπορεί να κινηθεί σε αυτό τον ρυθμό κοντά στον Max, Ο Albon είναι νέος, αλλά γνωρίζουμε ότι αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι με έναν οδηγό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτή είναι η κατάσταση.

«Είναι αδύνατο να παλέψεις για τον τίτλο με μόνο ένα μονοθέσιο. Αλλά ακόμα δεν ήμαστε σε αυτό το σημείο.

«Η απόδοση του Albon στο Nurburgring ήταν ικανοποιητική. Έτσι έχει η κατάσταση.»

Όσον αφορά την ακαδημία της Red Bull, και τον Yuki Tsunoda, Marko δήλωσε ότι καλύτερο βήμα για αυτόν θα ήταν να πάει στην AlphaTauri και μετά στην Red Bull, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη σεζόν, όταν ο Ιάπωνας θα βρεθεί στο πλάι του Pierre Gasly.

Η τελική απόφαση για τον teammate του Verstappen θα παρθεί κοντά στο Τουρκικό Grand Prix: «Έχουμε ήδη αποφασίσει για τις τρεις θέσεις. Θέλουμε να έχουμε πάρει και την τέταρτη απόφαση μέχρι το Τουρκικό Grand Prix στα μέσα Νοεμβρίου.»

Όταν ο Marko ρωτήθηκε για το ποιο θα είναι το κριτήριο για την θέση δίπλα στον Verstappen, απάντησε: «Κυρίως η απόδοση του Albon. Όσο βρίσκεται κοντά στον Verstappen, δεν υπάρχει διαθέσιμο cockpit.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles