Μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία στο τιμόνι μονοθεσίου της F1

Η Aseel Al-Hamad, μέλος της Επιτροπής της FIA για τις Γυναίκες στον Μηχανοκίνητο αθλητισμό και της Ομοσπονδίας για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό στη Σαουδική Αραβία, θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Renault Sport του 2012, στην πίστα Le Castellet, σε εκδήλωση πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν το δικαίωμα να οδηγήσουν στους δρόμους του Βασιλείου. Αυτή τη μέρα Η Aseel Al-Hamad θα οδηγήσει το μονοθέσιο, με το οποίο ο Kimi Raikkonen κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι τα 2012.

Η ίδια η Al-Hamad δήλωσε: «Αγαπούσα τους αγώνες και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και το να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της F1 είναι πέρα από τα όνειρά μου και αυτό που πίστευα πως ήταν δυνατόν. Είναι απόλυτη τιμή να οδηγήσω την Renault Sport F1 E20 μπροστά σε πλήθος κόσμου, στο GP της πατρίδας της, στη Γαλλία.

«Ελπίζω ότι, το να κάνω αυτό την πρώτη μέρα που επιτρέπεται σε γυναίκες στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν στους δρόμους, δείχνει τι μπορείς να κάνεις αν έχεις το πάθος και το πνεύμα να ονειρευτείς».

Ο Jérôme Stoll, πρόεδρος της Renault Sport Racing, ανέφερε: «Η Renault πάντα αγκάλιαζε τους πρωτοπόρους και επιδείκνυε πρωτοποριακό πνεύμα. Είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε το πάθος της Aseel για τους αγώνες και τον ενθουσιασμό της να επιδεικνύει την προσβασιμότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε περισσότερους ανθρώπους ανά την υφήλιο».

Τέλος, η Michèle Mouton, πρόεδρος της επιτροπής της FIA για τις Γυναίκες στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, δήλωσε: «Η Επιτροπή είναι αφοσιωμένη στην προώθηση των ευκαιριών σε όλα τα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και στην προώθηση της ισότητας ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες εμπλεκόμενους στην ευρύτερη βιομηχανία της αυτοκίνησης και τους δρόμους.

«Όσο καιρό η Aseel υπήρξε μέλος της Επιτροπής, η άποψη της Σαουδικής Αραβίας έχει γίνει αρκετά ξεκάθαρη και τα πράγματα εξελίχθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Τώρα, ως μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, η Aseel θα δείξει το δρόμο στις γυναίκες για να αγκαλιάσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να αναζητήσουν καριέρες σε αυτόν».

Πηγή: renaultsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Αισιοδοξεί η McLaren ότι θα κρατήσει στις τάξεις της τον Alonso

Next Article

Boullier - Χρειάζεσαι status εργοστασιακής ομάδας για να κερδίσεις στην F1

Related Posts