Πληροφορίες του Motorsport.com αναφέρουν πως ο Mick Schumacher ήταν στο κάδρο για την θέση του Antonio Giovinazzi στην Alfa Romeo Sauber ενόψει 2020.

O Mick Schumacher διένυσε μία δύσκολη χρονιά στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 2, όντας 12ος στη βαθμολογία με μία νίκη στο ενεργητικό του, στο Hungaroring.

Όντας μέλος του Ferrari Driver Academy (FDA), ο Γερμανός αποτελεί κομμάτι του μέλλοντος της ιταλικής ομάδας, αλλά και των άμεσων συνεργατών της.

Για αυτό και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Motorsport.com, υπήρχε η σκέψη αντικατάστασης του Antonio Giovinazzi από τον Schumacher για το πρωτάθλημα του 2020 – κάτι που τελικά δεν έγινε, όταν ο Ιταλός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να φέρει καλά αποτελέσματα μετά τα μισά της χρονιάς.

Μιλώντας, όμως, για την πρώτη χρονιά του οδηγού του στην F2, ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto φάνηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά του, αν και τόνισε πως οι προσδοκίες είναι αυξημένες ενόψει 2020:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που τον έχουμε στο FDA. Όχι μόνο γιατί είναι ο γιος του Michael Schumacher, αλλά και γιατί πιστεύω ότι είναι ένας καλός οδηγός, τα πήγε καλά ακόμα και πέρυσι.

«Αν δει κανείς την τελική βαθμολογία, θα δει μερικούς πολύ έμπειρους οδηγούς ψηλά, και αποκόμισε εμπειρίες από αυτήν την πρώτη χρονιά. 

«Κι ανάμεσα στους rookies τα πήγε καλά. Ήταν rookie. Επομένως, θεωρώ πως η νέα σεζόν θα είναι σημαντική για τον ίδιο ώστε να δει πόσο έχει εξελιχθεί ως οδηγός.

«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη νέα χρονιά, γιατί θα έχει ήδη μία σεζόν εμπειρίας και είμαστε βέβαιοι πως είναι υποψήφιος για μία θέση στην F1 στο μέλλον.»

Πάντως, ο Ιταλός δεν φάνηκε βέβαιος για το αν ο Schumacher μπορεί -στην παρούσα φάση- να θεωρηθεί μελλοντικός οδηγός της Scuderia:

«Αν θα είναι υποψήφιος για μία θέση στη Ferrari στο μέλλον; Αυτό είναι πολύ νωρίς για να το πούμε.

«Αλλά και πάλι, στόχος του FDA είναι να βρει το επόμενο ταλέντο για τη Ferrari και είναι μέλος του FDA, γιατί σε τελική ανάλυση, πιστεύουμε πως έχει το ταλέντο.

«Το 2021 θα είναι πολύ νωρίς για να φέρουμε κάποιον από τους νέους οδηγούς μας. Θα είναι χρήσιμη η εμπειρία από τους οδηγούς εκείνη τη χρονιά, γιατί θα έχουμε να κάνουμε με ένα τελείως διαφορετικό τύπο μονοθέσιου.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X