Μίλησε για την μετακίνηση του στη Sauber o Raikkonen (vid)

O Kimi Raikkonen πήρε μέρος στην επίσημη συνέντευξη τύπου της FIA στο πλαίσιο του Grand Prix της Σιγκαπούρης και φυσικά μίλησε για την μεταγραφή του στην ομάδα της Sauber για την επόμενη χρονιά.

Ο Raikkonen βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του τύπου μετά την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του με την Ferrari και την μετακίνηση του στην Sauber και όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για αυτό στη συνέντευξη τύπου στην Σιγκαπούρη.

Ο Φινλανδός δεν έκρυψε τα λόγια του και ανέφερε εξαρχής πως τόσο η απόφαση της Ferrari να ολοκληρωθεί η συνεργασία τους, όσο κι οι διαπραγματεύσεις με την Sauber πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix στην Monza.

Πιο συγκεκριμένα ο Raikkonen δήλωσε: «Το ήξερα [ότι θα φύγει από τη Ferrari]. Προφανώς γνώριζα μερικούς ανθρώπους στη Sauber κι μετά από την απόφαση [της Ferrari] ξεκίνησαν οι συζητήσεις βασικά.

«Δεν ήξερα εάν υπήρχε πάντα η επιθυμία να επιστρέψω. Προφανώς ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να γίνει. Δεν θα έλεγα πως υπήρχαν σχέδια για το μέλλον και πως ήξερα ότι αυτό θα γινόταν.»

Εν συνεχεία ο Raikkonen ρωτήθηκε για τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει με την Sauber με τον ίδιο να απαντάει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι παραπάνω θέλετε να μάθετε. Γιατί όχι;

«Επειδή ήθελα να πάω. Γιατί προσπαθείτε να τα κάνετε τόσο περίπλοκκα. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω από εσάς για την ομάδα, εκτός μόνο από το που τερματίζουν στους αγώνες. Δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου, κανείς δεν ξέρει.

«Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι, όσο είμαι χαρούμενος με τους λόγους μου και τις αποφάσεις μου, μου είναι αρκετό.»

Με τις φήμες για πιθανή ανάληψη διοικητικού ρόλου στην Sauber να οργιάζουν, ο Φινλανδος φρόντισε να διεψεύσει τα όσα ακούγονται, τονίζοντας πως: «Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για κάτι διαφορετικό.

«Υπέγραψα το συμβόλαιο μου ως οδηγός και ελπίζω να μείνω εκεί ως οδηγός. Ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γίνει σε 2 χρόνια ή παραπάνω. Μπορεί να υπάρχουν φήμες, αλλά ξέρω τι λέει στο συμβόλαιο μου και δεν αναφέρει κάτι για αυτό.»

Τέλος, στο πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της συνέντευξης τύπου ο Raikkonen ρωτήθηκε για το εάν έχει ακόμη πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τον ίδιο να απαντάει με τον δικό του τρόπο: «Όχι. Μου αρέσει απλώς με το να παίζω παιχνίδια με το μυαλό σας. Υπέγραψα εκεί για 2 χρόνια και θα τα περάσω δυστυχισμένος.

«Η F1 μου δίνει τους αγώνες ακόμη. Αυτό είναι. Είναι η  καλύτερη στιγμή του τριημέρου. Ειλικρινά, λέω πάντοτε πως θα σταματήσω εάν νιώσω ότι είναι είναι σωστό να σταματήσω. Δεν χρειάζεται να έρχομαι εδώ εάν δεν νιώθω καλά. Οι αγώνες είναι το κομμάτι που απολαμβάνω περισσότερο και είναι ο λόγος που όλοι μας είμαστε εδώ.»

Δείτε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles