Μπαίνει ως κατασκευαστής το 2028 η Cadillac

Cadillac F1

Τη δημιουργία μονάδων ισχύος με το σήμα της Cadillac, έχοντας σκοπό την είσοδο της το 2028 ως κατασκευαστής του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 ανακοίνωσε η General Motors.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε επίσημα το απόγευμα της Τρίτης (14/11), η αυτοκινητοβιομηχανία-κολοσσός των Η.Π.Α., General Motors έκανε επίσημο ότι έχει ξεκινήσει την δημιουργία μονάδων ισχύος σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύουν από το 2026, με σκοπό την είσοδο της στο σπορ ως κατασκευάστρια εταιρεία, αρχής γενομένης από το πρωτάθλημα του 2028.

Αυτή θα γίνει με το brand της Cadillac, η οποία συμμετέχει ως κατασκευάστρια και στα hypercar, ενώ πρόκειται να λάβει μέρος στο επερχόμενο πρωτάθλημα του WEC και στον 24ωρο αγώνα του Μαν. Ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, Mark Reuss τόνισε ότι η προσπάθεια εισόδου της GM μέσω της Cadillac συνδέεται με την αντίστοιχη προσπάθεια της ομάδας του Andretti να εισέλθει ως ενδέκατη ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Φυσικά, η ομάδα επιθυμεί να μπει πολύ νωρίτερα από το 2028, που έθεσε ως στόχο η αμερικανική εταιρεία, στοχεύοντας ακόμη και στο πρωτάθλημα του 2025 για να γίνει η νέα ομάδα και να αυξήσει τον αριθμό των μονοθεσίων στο grid σε 22.

Αυτό θα γίνει, εφόσον οι ιθύνοντες της ομάδας συμφωνήσουν με την FOM, την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, καθώς παρά την σύμφωνη γνώμη της FIA, οι ομάδες αντιτίθενται στην είσοδο νέας ομάδας στο grid, σκεπτόμενοι την πιθανή μείωση των εσόδων που θα φέρει μαζί της η είσοδος αυτή.

Περιμένοντας την απόφαση για τη συμφωνία ή όχι, τόσο η GM, όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία έφεραν ακόμη περισσότερη πίεση στην FOM για την είσοδο της Andretti, επικυρώνοντας την προσπάθεια των Αμερικάνων να εισέλθουν ως κατασκευαστές.

Με τον αγώνα στο Λας Βέγκας να ακολουθεί, γίνεται αντιληπτό ότι αναμένεται να έχουμε εξελίξεις και στα δύο μέτωπα, με τις δύο υποθέσεις να είναι πρακτικά αλληλένδετες, καθώς πιθανή απόρριψη της ομάδας του Andretti μάλλον θα ακυρώσει και την προσπάθεια της GM.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Rally Ιαπωνίας, πρόγραμμα

WRC: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη του Rally Ιαπωνίας

Next Article
MotoGP, GP Κατάρ

MotoGP - GP Κατάρ: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts