Μπήκε στο φετινό πρόγραμμα της F1 το Qatar, μόνιμα από το 2023

Losail International Circuit - MotoGP World Championship 2021, Round 1

Με επίσημη ανακοίνωση σήμερα το πρωί, το Qatar επιβεβαιώθηκε ως ο 20ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της F1, ενώ θα βρίσκεται στο πρόγραμμα από το 2023 και για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το Losail International Circuit στο Qatar θα υποδεχθεί την Formula 1 στις 19 με 21 Νοεμβρίου, καλύπτοντας το κενό που άφησε η ακύρωση του Αυστραλιανού Grand Prix και ανεβάζοντας τους γύρους του πρωταθλήματος πάλι πίσω στους 22. Το αρχικό πλάνο για την φετινή σεζόν ήταν να πραγματοποιηθούν 23 αγώνες, όμως οι δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας οδήγησαν και φέτος σε αρκετές ακυρώσεις αγώνων. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί φυσικά μετά την δύση του ηλίου.

Η πίστα του Qatar έχει φιλοξενήσει το MotoGP, έχοντας παραμείνει στο καλεντάρι εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρχε θέληση να πραγματοποιηθεί αγώνας της Formula 1 και το 2022, όμως το Qatar διοργανώνει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου προς το τέλος της χρονιάς. Έτσι, πέρα από την συμφωνία για φέτος, υπεγράφη δεκαετές συμβόλαιο με την FOM, που θα δει την πίστα να παραμένει στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 2023 μέχρι και το 2033 τουλάχιστον.

Η εταιρεία διαχείρισης του Losail είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να διοργανώσει και Grand Prix της Formula 1, όμως σύμφωνα με ρεπορτάζ του The-Race.com υπήρχε ένα άτυπο βέτο από την πίστα του Bahrain. Όπως και να έχει, η πίστα θα χρειαστεί να λάβει διάφορες μετατροπές προκειμένου να διεξαχθουν Grand Prix της Formula 1 από το 2023 και έπειτα, καθώς έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν μόνο στις ανάγκες του MotoGP, όπως η διαμόρφωση των pits και του pit lane και άλλα. Στην σχετική συζήτηση έχουν υπάρξει και άλλες πίστες της χώρας, οπότε τίποτα δεν είναι συγκεκριμένο πέραν του φετινού αγώνα.

Έτσι, το υπόλοιπο της φετινής σεζόν περιλαμβάνει τους εξής αγώνες μέχρι στιγμής:

Τουρκία, 10 Οκτωβρίου
Η.Π.Α., 24 Οκτωβρίου
Μεξικό, 7 Νοεμβρίου
Βραζιλία, 14 Νοεμβρίου
Qatar, 21 Νοεμβρίου
Σαουδική Αραβία, 5 Δεκεμβρίου
Abu Dhabi, 12 Δεκεμβρίου

Πηγή: The-Race.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
8
Shares
Previous Article
Michelin MotoGP

Τέσσερις διαφορετικές γόμες φέρνει η Michelin στις ΗΠΑ

Next Article
GP ΗΠΑ πρόγραμμα

MotoGP - GP ΗΠΑ: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts