Να αλλάξει τοποθεσία το rally στην Ιταλία θέλουν οι ομάδες του WRC

Οι ομάδες του WRC επιθυμούν να αλλάξει η τοποθεσία του rally επί ιταλικού εδάφους, περνώντας από το νησί της Σαρδηνίας στα ηπειρωτικά της χώρας.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων συναντήθηκαν κατά την διάρκεια του Rally Σαρδηνίας, με το motorsport.com να κάνει αναφορά για ένα γράμμα που έστειλαν στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt.

Η συνάντηση τους είχε θέμα την μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν για τα logistics και την προώθηση του αγώνα σε σύγκριση με την ποιότητα του.

«Κατά την γνώμη μου πρέπει να ήμαστε στην ηπειρωτική χώρα όπου φυσικά υπάρχουν πιο πολλοί άνθρωποι,» δήλωσε ο Tommi Makinen, επικεφαλής της Toyota.

«Ο πληθυσμός εδώ είναι πολύ μικρός και υπάρχουν και άλλες ασχολίες που έχουν οι άνθρωποι.

«Πέρα από αυτό, βρήκατε εύκολα τις συνδέσεις για να έρθετε εδώ; Οι πτήσεις και τα logistics είναι πολύ περίπλοκα.»

Ο αγώνας της Ιταλίας έφυγε από την ηπειρωτική χώρα και μετακόμισε στην Σαρδηνία το 2004, και το Rally San Remo, όταν ο promoter του WRC δεν ήθελε άλλα ασφάλτινα rally στο καλεντάρι.

Κανένας από την οργάνωση του αγώνα δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα, αλλά πηγή μέσα από την Ιταλική ομοσπονδία αναφέρει: «Ξέρουμε ότι θα ήμαστε στο καλεντάρι και του χρόνου, θα μείνουμε στο Alghero και το 2019 και θα πάμε στην ηπειρωτική χώρα το 2020.»

Μάλιστα, το rally φαίνεται ότι θα μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο το 2019.

«Όταν ο αγώνας έγινε τον Οκτώβριο (το 2004 και το 2012) όλα ήταν πιο εύκολα,» ανέφερε η ίδια πηγή. «Οι πτήσεις δεν είχαν τόσο κόσμο, υπήρχαν πιο πολλές επιλογές και είχαμε περισσότερο κόσμο.»

Το motorsport.com πιστεύει ότι υπάρχουν παρόμοιες πιέσεις και στο Rally Κορσικής, το οποίο θέλουν να μεταφερθεί κι αυτό στην ηπειρωτική Γάλλια.

Το νέο πρόγραμμα του WRC για το 2019 αναμένεται να δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Motorsport.com

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.