Ο Fernando Alonso θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πιο πολυπράγμων οδηγός όλων των εποχών, και σε αυτή του την προσπάθεια, εξετάζει το ενδεχόμενο να δοκιμάσει τόσο το Yaris WRC, όσο και το Toyota Hilux που συμμετέχει στο Ράλλι Ντακάρ.

Σύμφωνα με την ισπανική έκδοση της Auto Hebdo, ο Ισπανός δύο φορές πρωταθλητής της F1 θέλει να μπει στο μπάκετ του Yaris WRC, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του κι ο επικεφαλής της Toyota στο WRC, Tommi Makinen, στην AS:

«Το πρόβλημα είναι πως, με τον περιορισμό που έχουμε στις δοκιμές, θα είναι δύσκολο να το κάνουμε αυτό σύντομα. Αλλά από τη στιγμή που όλοι θέλουμε να δοκιμάσει ο Fernando το Yaris, θα δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε.

«Ίσως η καλύτερη επιλογή είναι να εκμεταλλευτούμε κάποια από τις ημέρες που έχουμε για δημόσια events, και που δεν προσμετρούν ως δοκιμές, για να οδηγήσει ο Alonso το αμάξι.

«Ο Fernando είναι πολύ καλός άνθρωπος. Δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω μέχρι να βρεθούμε μαζί σε ένα event στην Ιαπωνία και ήταν μεγάλη μου χαρά, γιατί είναι μία σπουδαία προσωπικότητα των αγώνων.»

Πιθανό και το Ντακάρ

Παράλληλα, πριν μερικές μέρες, ο αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Gazoo Racing στο Ράλλι Ντακάρ, Nasser Al-Attiyah, αποκάλυψε πως είχε επαφές με τον Alonso για να δοκιμάσει το Hilux που αγωνίζεται στις αφιλόξενες ερήμους του Περού:

Ο Fernando είναι πολύ καλός φίλος και έχουμε μιλήσει αυτές τις εβδομάδες. Μου είπε ότι θέλει να δοκιμάσει το αμάξι μου και του είπα ότι, όταν τελειώσω με τον αγώνα, θα μιλήσουμε για να το κάνουμε.

«Υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα σε εκείνον, σε μένα και τον Jesus [Calleja, αγωνιζόμενο σε rallyraid] – που είναι άλλος ένας καλός φίλος. Είμαστε και οι δύο οδηγοί της Gazoo Racing, αλλά δεν ξέρω αν η Toyota θέλει να εμπλακώ σε αυτό το τεστ».

Το συγκεκριμένο ράλλι στην πατρίδα του Al-Attiyah είναι προγραμματισμένο για τις 21 με 26 Φεβρουαρίου, οπότε δεν είναι απίθανο ο Alonso να μπορέσει να τρέξει και με αυτό το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles