Να δοθεί τέλος στην F1 των δύο ταχυτήτων θέλει η Force India

O γενικός διευθυντής της Force India, Otmar Szafnauer, πιστεύει ότι οι νέοι κανονισμοί της F1 που θα τεθούν σε ισχύ από το 2021 θα πρέπει να δώσουν τέλος στην F1 των «δύο ταχυτήτων».

Η Liberty Media παρουσίασε στις ομάδες τα πλάνα της για το μέλλον της F1 στο πλαίσιο του Grand Prix του Μπαχρέιν, βάζοντας στο τραπέζι το όριο στο κόστος. Οι τρεις μεγάλες ομάδες, Mercedes, Ferrari και Red Bull, αντέδρασαν, αλλά στην Force India πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.

Μάλιστα, πιστεύει ότι η F1 μπορεί να μετατραπεί από ένα άθλημα στο οποίο «όποιος μπορεί να ξοδέψει τα πιο πολλά κερδίζει, στο μέλλον όποιος ξοδεύει πιο έξυπνα θα νικάει».

«Οι δύο κατηγορίες ομάδων καθορίζονται από το budget δήλωσε ο Szafnauer. «Αυτό που μας περιορίζει είναι το budget, που μας επιτρέπει να κάνουμε διάφορα πειράματα στα μέρη που θέλουμε.

«Αν δεν έχεις το budget να τα κατασκευάσεις άμεσα θα αργήσει να πάει στην πίστα από την στιγμή που βρήκες την βελτίωση. Αν έχεις τα χρήματα, θα έχεις τα νέα μέρη την επόμενη μέρα. Είτε θα έχεις έναν μεγαλύτερο προμηθευτή είτε θα αγοράσεις εσύ τα μηχανήματα για να το κατασκευάσεις.

«Όταν έρθει ο περιορισμός του κόστους και όλοι ξοδεύουμε το ίδιο, όλα αυτά φεύγουν. Αυτό θα φέρει όλες τις ομάδες κοντά.»

Στον αντίποδα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει ότι ο περιορισμός του κόστους στα 150 εκ. δολάρια δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού οι τρεις κορυφαίες ομάδες ξόδεψαν τουλάχιστον το διπλάσιο το 2017.

Με αυτές τις δηλώσεις διαφωνεί ο Szafnauer, λέγοντας ότι η Force India κατάφερε για δύο χρονιές να είναι η τέταρτη ομάδα με το συνολικό κόστος να είναι κάτω από τα 150 εκ. δολάρια:

«Νομίζω το νούμερο το οποίο έθεσαν είναι λογικό. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμασταν η 4η ομάδα και ξοδεύαμε αρκετά λιγότερα από τον στόχο που έχουν βάλει.

«Πρέπει να συμβιβαστείς. Ίσως ο ιδανικός συμβιβασμός για όλους είναι ή όλοι να είναι χαρούμενοι ή όλοι να είναι δυσαρεστημένοι. Για μας, ιδανικά ο στόχος θα είναι μικρότερος αλλά αυτό θα είναι άδικο για τους υπόλοιπους.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.