Νέα αναβολή στην ψηφοφορία για το μέλλον του Grand Prix του Μαϊάμι

Η ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον του Grand Prix στο Μαϊάμι πήρε εκ νέου αναβολή, με τον δήμαρχο Carlos Gimenez να τονίζει πως κάθε καθυστέρηση δύναται να αποθαρρύνει τη Formula 1.

Η διαμάχη για την διεξαγωγή ή μη αγώνα Formula 1 γύρω από το Hard Rock Stadium στο Μαϊάμι έχει περάσει πλέον σε επίπεδο κομητείας, ξεπερνώντας εκείνο του δημοτικού συμβουλίου του Miami-Dade.

Η μεγάλη αντίδραση του κόσμου, αλλά και τοπικών αρχόντων απέναντι στο ενδεχόμενο να έρθει η «ρυπογόνος» και «θορυβώδης» F1 στα κατώφλια των σπιτιών τους έχει οδηγήσει σε ένα μπαράζ ψηφοφοριών που πλέον έχουν φτάσει σε τερματικό στάδιο.

Κι αυτό, διότι η κομητεία θα πρέπει να αποφασίσει στις 19 Φεβρουαρίου (κι όχι σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, όπως επρόκειτο να συμβεί) αν θα άρει την αδειοδότηση που έχει παραχωρήσει στο Hard Rock Stadium να κατασκευάσει πίστα και να φιλοξενήσει αγώνα αυτοκινήτου στους περιρρέοντες δρόμους.

Εφόσον η ψηφοφορία οδηγήσει σε άρση της συγκεκριμένης άδειας, ο αγώνας δεν θα μπορέσει να φιλοξενηθεί στην εν λόγω τοποθεσία, και πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή του γενικότερα, παρά το γεγονός πως υπάρχει η εναλλακτική του Homestead Raceway.

Ο δήμαρχος Carlos Gimenez, γνωστός υπέρμαχος της φιλοξενίας του Grand Prix στο στάδιο των Miami Dolphins, δήλωσε πρόσφατα:

«Αν η Formula 1 έρθει στο Μαϊάμι, θα είναι στο Hard Rock Stadium – όχι στο Homestead ή οπουδήποτε αλλού. Χρειάζονται 18 μήνες με 2 χρόνια για να κατασκευαστεί μία πίστα, οπότε αν αναβάλουμε την ψηφοφορία ή περάσουμε την εν λόγω διάταξη, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Formula 1 δεν θα έρθει στο Μαϊάμι.»

Στο μεταξύ, πολίτες του Miami Gardens εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του αγώνα εκεί λίγο πριν την έναρξη του Superbowl την περασμένη Κυριακή:

Πηγή: formulaspy.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Αποκαλυπτήρια για το μονοθέσιο Gen2 EVO της Formula E [+pics, video]

Next Article

Με μειωμένο πρόγραμμα θα διεξαχθεί το Rally Σουηδίας

Related Posts