Νέα ειδική για το Rally Μεξικού

Add us as preferred source

Στο φετινό Rally Μεξικού θα δούμε μία νέα ειδική, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο που γυρίστηκε η πρώτη σκηνή της πρόσφατης ταινίας James Bond, Spectre, στο Zocalo, την κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού.

Οι διοργανωτές είχαν σκεφτεί πριν από πολλά χρόνια τη μεταφορά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 402 χιλιόμετρα νότια στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Ο επικεφαλής ράλλυ Patrick Suberville βρέθηκε στο Μόντε Κάρλο την προηγούμενη εβδομάδα, με σκοπό να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των κατασκευαστών.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι γι’ αυτό», δηλώνει ο Suberville στο autosport.com.

«Είναι μία μεγάλη υπόθεση για μας.

«Πηγαίνοντας το Rally Μεξικού στην Πόλη του Μεξικού θα αυξήσει το προφίλ πάρα πολύ, θα ανοίξει το άθλημα σε μία νέα δέσμη οπαδών.”

Η ασφάλτινη ειδική, με εμβαδόν 57.000 τ.μ., θα τρέξει γύρω από την πλατεία και αναμένεται να φιλοξενήσει 250.000 θεατές.

«Προφανώς, η υλικοτεχνική υποστήριξη αυτού του σταδίου ήταν αρκετά έντονη, αλλά έχουμε εργαστεί με τη FIA, τον promoter και τις ομάδες και έχουμε συμφωνήσει όλοι.

«Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να δούμε την πραγματική ευκαιρία που έχουμε εδώ, ειδικά στο Zocalo είναι τόσο οικείο μετά την έναρξη του Spectre.

«Μας αρέσει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά στο Μεξικό και αυτό είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό.

«Ουσιαστικά αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να λάβει την απίστευτη ατμόσφαιρα από την παραδοσιακή εκκίνηση νυχτερινών ειδικών στο Guanajuato και να το μεταφέρουμε στην Πόλη του Μεξικού.»

Παράλληλα, έχει επιβεβαιωθεί πως το shakedown θα μετατοπιστεί την Τετάρτη το απόγευμα.

Την Πέμπτη το πρωί, τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν στην Πόλη του Μεξικού για τη νέα ειδική, ενώ το βράδυ τα πληρώματα και οι ομάδες θα πετάξουν πίσω στο Leon και τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν οδικώς.

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts