Νέα καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των κανονισμών του 2017

H F1 θα χρειαστεί να περιμένει μερικές ακόμη μέρες για να μάθει το μέλλον των κανονισμών στον τομέα των κινητήρων, καθώς η λήψη οποιασδήποτε απόφασης δεν κατέστη δυνατή, αφού δεν παρευρέθη ικανός αριθμός ατόμων στη συνάντηση.

Το Strategy Group και η Επιτροπή της F1 συναντήθηκαν στον Biggin Hill με την ελπίδα να καταλήξουν σε συμφωνία τόσο στον τομέα των αλλαγών στα μονοθέσια, που έχουν σκοπό να τα κάνουν κατά μέσο όρο πέντε δευτερόλεπτα, όσο και στον τομέα των κινητήρων με στόχο τη μείωση του κόστους και τη σύγκλειση της απόδοσής τους.

Στο μέτωπο των μονοθεσίων, η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη. Στην πράξη, επρόκειτο για την τελευταία ευκαιρία για να εγκαταλειφθούν οι εν λόγω αλλαγές, κάτι το οποίο η Mercedes επιθυμούσε έντονα. Ωστόσο λόγω ανεπαρκούς στήριξης για την εγκατάλειψη των αλλαγών, οι νέοι κανονισμοί προχωρούν κανονικά. Αυτό σημαίνει πως το πλάνο για φαρδύτερα και μακρύτερα μονοθέσια, που είχε συμφωνηθεί, θα προωθηθεί χωρίς αλλαγές, καθώς δεν υπάρχει καμία κίνηση για αλλαγή του.

Ωστόσο, στο μέτωπο των κινητήρων, οι συναντήσεις του Strategy Group και της Επιτροπής της F1 δεν κατέληξε σε τελική αποδοχή των προτεινόμενων αλλαγών στους κανονισμούς των κινητήριων μονάδων. Πρόκειται για ένα διετές πλάνο με στόχο τη μείωση του κόστους μέσω της μείωσης των διαθέσιμων κινητήρων σε τρεις ανά έτος, τη σύγκλειση της απόδοσης τους και την εγγύηση παροχής κινητήρων σε όλες τις ομάδες.

Ενώ λοιπόν εντός του Strategy Group υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία, το θέμα «κόλλησε» στην Επιτροπή της F1. Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport .com δεν μπορούσε να ληφθεί επίσημη απόφαση, καθώς δεν ήταν παρόντα αρκετά μέλη της επιτροπής (που αποτελείται από την FOM, την FIA, τις ομάδες, τους σπόνσορες και τους προωθητές) για να υπογράψουν επίσημα την απόφαση. Πιθανότατα, ανάμεσα στους απόντες υπήρχαν και προωθητές που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για τη συνάντηση.

Για ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος, μια ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες για να αποφασιστεί αν το πλάνο που προτάθηκε από τους κατασκευαστές, όπως και άλλες αλλαγές, επί παραδείγματι η αύξηση του ορίου καυσίμων, θα προωθηθούν, με την ελπίδα να έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Στην Toro Rosso ο John Booth

Next Article

Το πρόγραμμα του Grand Prix Ρωσίας 2016

Related Posts