Νέα ομάδα για την F1 ετοιμάζει ο Stefanovic

Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Friday 23 June 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONY9072

Ο Σέρβος, Zoran Stefanovic, δηλώνει πως έχει σκοπό να δημιουργήσει μια ομάδα της F1 με έδρα την Ιταλία.

Ο Stefanovic είχε προσπαθήσει να μπει ξανά στο άθλημα το 2010, όμως εν τέλει δεν πήρε την άδεια από την FIA. Τώρα φιλοδοξεί να μπει στο άθλημα το 2019, παίρνοντας τα χρόνο του, ώστε στους επόμενους 12 μήνες να έχει στήσει πλήρως την ομάδα.

Μιλώντας στο motorsport.com, ο Σέρβος επιχειρηματίας δήλωσε: «Είμαι εδώ για να συναντήσω τον Ross Brawn, καθώς φτιάχνω μια ομάδα για την F1 με έδρα την Ιταλία.

«Πριν έρθω στην Αυστρία έκανα μερικές πολύ σημαντικές συμφωνίες: όρισα ότι η έδρα θα βρίσκεται στην Πάρμα, που βρίσκεται σε μια λογική απόσταση από την αεροδυναμική σήραγγα. Επίσης υπέγραψα ένα συμβόλαιο με ένα ειδικό στην αεροδυναμική, ώστε να βοηθήσει στις εργασίες του project».

Ο Jean Todt, από την πλευρά του, σχολίασε ότι θέσεις για νέες ομάδες στην F1 θα δημιουργηθούν μόνο εφόσον υπάρχουν σοβαρές προτάσεις και υποψηφιότητες.

«Όταν αισθανθούμε ότι είναι η ώρα, θα δημιουργήσουμε μια θέση. Αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα ομάδες και η ιδέα είναι να φτάσουμε ως τις δώδεκα ομάδες. Έτσι έχουμε μια ευκαιρία, αν έχουμε ένα ή δυο δυνατούς νεοεισερχόμενους, θα μπορούσε να είναι πιθανό».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Η κίνηση δεν επέτρεψε στον Raikkonen να βρει ρυθμό

Next Article

Δεν θα καθυστερήσει τους υπόλοιπους για χάρη του Hamilton ο Bottas

Related Posts