Νέα συμβόλαια για Lauda και Wolff

Οι Toto Wolff και Niki Lauda αναμένεται να υπογράψουν νέα συμβόλαια συνεργασίας με την Mercedes που θα έχουν διάρκεια ως και το 2020.

Μετά τις αποχωρήσεις των Nico Rosberg και Paddy Lowe, οι πρωταθλητές θέλουν να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες δύο άλλων ικανών στελεχών τους. Η Mercedes έχει δεσμευτεί πως τουλάχιστον ως το 2020 θα βρίσκεται στην F1, γι’ αυτό θέλει να συμπορευτεί ως τότε με τους Toto Wolff και Niki Lauda.

Οι δύο Αυστριακοί έχουν στενή συνεργασία στους πρωταθλητές από το 2013, όταν και αποχώρησε από την ομάδα ο Ross Brawn. Ο Lauda εντάχθηκε στην Mercedes στα τέλη του 2012 έχοντας και το 10% των μετοχών, ενώ ο Wolff στις αρχές του 2013, έχοντας όμως μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών, περίπου το 30%. Μέλος της διαχειριστικής ομάδα ήταν και ο Paddy Lowe, αλλά όλα αυτά μέχρι και πέρσι καθώς πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην Williams.

Οι δύο άντρες οδήγησαν την Mercedes να φθάσει σε ημέρες πλήρης δόξας, μετρώντας τρία πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών σε ισάριθμα χρόνια.

«Τα τελευταία χρόνια στην Formula 1 ήταν από τα πιο απολαυστικά για εμένα,» δήλωσε ο Lauda.

«Ο Toto κι εγώ έχουμε μία τέλεια συνεργασία στην Mercedes, έχουμε μία τέλεια ομάδα σε όλα τα επίπεδα και αυτό έχει φέρει αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Dieter Zetche και τα υπόλοιπα μέλη της Daimler AG που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς.»

Οι διαφορετικές προσωπικότητες τον Lauda και Wolff είναι αυτές που έφεραν τελικά την επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν στην αρχή.

«Το 2013 κάναμε αναδιάρθρωση στο προσωπικό της ομάδας με κύριο στόχο την καλύτερη λειτουργία της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dieter Zetche.

«Από τότε, ωστόσο, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Παράγοντας “κλειδί” για αυτή την επιτυχία είναι ο συνδυασμός των δεξιοτήτων του Toto με την εμπειρία του Niki. Με την ανανέωσή τους δίνουν την υπόσχεσή ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.»

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Mercedes.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles