Ρατσιστικό σχόλιο κατά του Hamilton από τον Nelson Piquet Sr

nelson piquet formula 1
PIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 – MOTORSPORTS, FORMULA 1 – Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes) and Nelson Piquet. Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures / Red Bull Content Pool // SI201806300336 // Usage for editorial use only //

Το σχόλιο ειπώθηκε μήνες πριν σε ένα Βραζιλιάνικο podcast το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα από φαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αντιδράσεις εναντίον του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Πιο συγκεκριμένα στο podcast το οποίο δημοσιέυτηκε τον Νοεμβρίου του 2021, ο Piquet Sr μιλούσε για την αντίστοιχη σεζόν και πιο συγκεκριμένα για την μάχη και το ατύχημα μεταξύ του Lewis Hamilton και του Max Verstappen στην Silverstone. Σε ένα σημείο της εκπομπής ο Piquet αναφέρθηκε στον Hamilton χρησιμοποιόντας μια άκρως ρατσιστική λέξη.

Μετά από κοινωνική κατακραυγή στα social media η F1 δημοσιοποίησε δήλωση στην οποία κατέκρινε το γεγονός και τον ίδιο τον Βραζιλιάνο. Η δήλωση συγκεκριμένα λέει:

«Η μεροληπτική ή ρατσιστική γλώσσα είναι απαράδεκτη σε οποιαδήποτε μορφή και δεν έχει κανένα ρόλο στην κοινωνία. Ο Lewis είναι ένας φοβερός πρεσβευτής του σπορ μας και του αξίζει σεβασμός. Ο Lewis έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες του αθλήματός μας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής της διαφορετικότητας εντός και εκτός πίστας. Μαζί, μοιραζόμαστε ένα όραμα για έναν μηχανοκίνητο αθλητισμό χωρίς αποκλεισμούς και ανοιχτός στην διαφορετικότητα, και αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει τη θεμελιώδη σημασία της συνέχισης της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον».

Λίγο αργότερα αντίστοιχη δήλωση έβγαλε και η FIA προσθέτωντας:

«Η FIA καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική ή μεροληπτική γλώσσα και συμπεριφορά, η οποία δεν έχει θέση στον αθλητισμό ή στην ευρύτερη κοινωνία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Lewis Hamilton και υποστηρίζουμε πλήρως τη δέσμευσή του για την ισότητα την διαφορετικότητα και ένταξη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το αν η F1 ή η FIA θα λάβει κάποια απόφαση κατά του Nelson Piquet, όμως το σενάριο να του απαγορευτεί η πρόσβαση στα paddock είναι πιθανό.

Κάποια λεπτά αργότερα ο Lewis Hamilton απάντησε στα σχόλια αυτά μέσω Twitter. Αρχικά σχολίασε ένα tweet ενός χρήστη, pickάροντας έτσι τον πρώην οδηγό, ενώ ύστερα υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή αυτών των νοοτροπιών:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

TT Assen - Κυριαρχία Bagnaia, τραγωδία Quartataro

Next Article
Kalle Rovanpera, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta safari rally kenya

Πως ο Evans έχασε το ατίθασο Safari που κατέκτησε ο Rovanperä

Related Posts