Νέο σασί για τον Palmer στον Καναδά

Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team RS16. Monaco Grand Prix, Sunday 29th May 2016. Monte Carlo, Monaco.

O οδηγός της Renault, Jolyon Palmer, θα χρησιμοποιήσει καινούργιο σασί στο GP του Καναδά, αφού προκάλεσε σημαντική ζημιά στο προηγούμενο, εξαιτίας της επαφής που είχε με τις μπαριέρες στο GP του Μονακό.

O Palmer έχασε τον έλεγχο της Renault στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, μόλις αποσύρθηκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας πίσω από το οποίο είχε εκκινήσει ο αγώνας.

Ο Nick Chester, τεχνικός διευθυντής σασί της Renault, δήλωσε σχετικά: «Το αυτοκίνητο χτύπησε στις μπαριέρες αρκετά δυνατά, με πλάγια φορά που έκανε ζημιά στο εμπρός μέρος του σασί και εφόσον έχουμε διαθέσιμο ένα νέο σασί, έχει νόημα να το χρησιμοποιήσουμε».

«Ευτυχώς το σασί με αριθμό 04 ήταν αρκετά προχωρημένο, όσον αφορά την κατασκευή του, οπότε χρειάζονταν μόνο να ολοκληρώσουμε την εγκατάστασή της κλωβού του καυσίμου και την καλωδίωση ώστε να είναι έτοιμο για τον Καναδά».

Σχετικά με τη σύγκρουση, ο Palmer δηλώνει πως έχει πλέον κατανοήσει τι πήγε στραβά: «Ξαναείδαμε τα δεδομένα και φαίνεται πως ήταν η χαμηλότερη πρόσφυση καθώς πέρασα πάνω από τις λευκές γραμμές της διάβασης, που έκανε τους τροχούς μου να σπινιάρουν καθώς πίεζα για να επιταχύνω».

«Το αυτοκίνητο έφυγε προς το πλάι και έπεσα στις μπαριέρες. Ήταν απλά το λάθος σημείο στη λάθος στιγμή. Είχα ένα μώλωπα στο πόδι μου, οπότε μόνο ο εγωισμός μου και το αυτοκίνητο έπρεπε να υποφέρουν».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δεν αποφασίζει ακόμα για την αναβάθμιση στον κινητήρα η Honda

Next Article

GP Καταλωνίας - FP2 - Lorenzo στην κορυφή

Related Posts