Νέο, βελτιωμένο σασί κατασκεύασε η Mercedes, μεσούσης της σεζόν

Νέο σασί, με σημαντικές βελτιώσεις, κατασκεύασε στα μισά της χρονιάς η Mercedes, κοιτώντας από τώρα το 2020.

Είθισται κάθε ομάδα, ειδικά οι εκ των κορυφαίων, να κατασκευάζουν παραπάνω από ένα σασί για κάθε οδηγό τους, ώστε να έχουν εναλλακτικές σε περίπτωση ατυχήματος ή φθοράς του αρχικού.

Στη Mercedes, όμως, πήγαν ένα βήμα παραπέρα: το νέο σασί, το οποίο ομολογκαρίστηκε και πέρασε τα crash test της FIA προ ημερών, δεν είναι απλώς μία ακόμα εκδοχή του υπάρχοντος, αλλά φέρει σημαντικές βελτιώσεις.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του ιταλικού motorsport.com αναφέρει πως αν κι οπτικά το νέο σασί δεν θα φαίνεται να έχει αλλαγές, οι μηχανικοί της γερμανικής ομάδας έχουν καταφέρει να μειώσουν το συνολικό βάρος του, προσπαθώντας να δώσουν λύση σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν έντονα τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, οι συγκεκριμένες αλλαγές έχουν ως στόχο και την προετοιμασία ενόψει 2020, αφού οι κανονισμοί θα παραμείνουν ως έχουν και για τη νέα σεζόν, πριν τον ερχομό του 2021.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, όμως, είναι αν το νέο σασί θα είναι έτοιμο για το Hockenheim, κάτι που -ως τώρα- φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Πηγή: it.motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles