Νέος προπονητής οδηγών της FDA o Jock Clear

Η Ferrari πρόκειται να δώσει στον Jock Clear τον ρόλο του προπονητή οδηγών της ακαδημίας της, συμπεριλαμβανομένου και του Mick Schumacher.

O Clear, ο οποίος ήταν ο μηχανικός του Jacques Villeneuve όταν ο Καναδός κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1997, δουλεύει για την Scuderia από το 2015, ενώ έχει εργαστεί για την Mercedes και την Honda. Από το 2019 έγινε προπονητής του Charles Leclerc προκειμένου ο Μονεγάσκος να έχει καλύτερη συνεργασία με τους μηχανικούς του.

Ο Mattia Binotto αποκάλυψε ότι ο ρόλος του Clear θα διευρυνθεί προκειμένου να βοηθήσει ακόμα περισσότερους οδηγούς από την ακαδημία (FDA):

«O Jock Clear είναι ένας φοβερός άνθρωπος και φοβερός επαγγελματίας», δήλωσε ο Binotto. «Είχαμε μερικές συνομιλίες με τον Jock τις τελευταίες εβδομάδες και θα θέλαμε να διευρύνουμε το ρόλο του ως προπονητή οδηγών, αναλαμβάνοντας και νέους οδηγούς μας όπως τον Robert [Shwartzman], τον Mick [Schumacher] αλλά και τον Callum Ilott.»

«O ρόλος του λοιπόν θα είναι να βοηθήσει αυτούς τους νέους οδηγούς να εξελιχθούν και να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Τέλος, θα βοηθήσει τους οδηγούς να μάθουν ποιες είναι οι καλύτερες γραμμές στην πίστα, τις ζώνες φρεναρίσματος και την διαχείρηση των ελαστικών.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Blog: From zero to hero - Πώς η McLaren επέστρεψε στις επιτυχίες;

Next Article

Rally Dakar - 1η Μέρα: 1-2 για την Mini, προβλήματα για Loeb

Related Posts