Νέος τεχνικός διευθυντής στη Sauber o James Key

Sauber James Key

Την πρόσληψη του James Key για τη θέση του τεχνικού διευθυντή ανακοίνωσε η Alfa Romeo-Sauber, με τον Βρετανό να αναλαμβάνει το τεχνικό σκέλος ενόψει των προγραμματισμένων αλλαγών στην ομάδα του Hinwil.

Με την συνεργασία που έχει συναφθεί με την Audi ενόψει της εισόδου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Formula 1 το 2026, η ομάδα της Sauber βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση, με πολλά από τα μέλη της να βρίσκονται στον αέρα μετά και την αλλαγή στην διοίκηση της ομάδας και την πρόσληψη του Andreas Seidl ως επικεφαλής.

Κάπως έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η συνεργασία της ομάδας με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Jan Moncheaux και τη θέση του θα πάρει ο παλαιότερος συνεργάτης της Sauber, James Key.

Ο Βρετανός μηχανικός με πολυετή θητεία σε ομάδες της Formula 1, όπως η Jordan (και μετέπειτα Force India), η Toro Rosso αλλά και η McLaren, επιστρέφει στο εργοστάσιο του Hinwil στην Ελβετία μετά την παρουσία του εκεί από το 2010 έως και το 2012. Εκεί είχε τον ρόλο στην καλύτερη σεζόν της Sauber όπου οι Sergio Perez και Kamui Kobayashi κατέκτησαν τέσσερα βάθρα, με τον Μεξικανό να αγγίζει τη νίκη στη Μαλαισία αλλά και στην Ιταλία, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από Alonso και Hamilton αντίστοιχα.

Η προσθήκη του Key στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή αποτελεί και την επιστροφή της συνεργασίας του με τον Andreas Seidl, η οποία ξεκίνησε στην ομάδα της McLaren και ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες με την τελική φυγή και των δύο ανδρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του Moncheaux από την Sauber αποτελεί έκπληξη καθώς ο Γαλλογερμανός μηχανικός αποτελούσε έναν από τους βασικότερους συνεργάτες της Audi, έχοντας εργαστεί για πέντε χρόνια στο τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της γερμανικής εταιρείας, προτού επιστρέψει το 2018 στην Sauber. Παρόλα αυτά, δεν θα αποτελέσει μέρος της νέας ομάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε έντονα για το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας στη φετινή σεζόν μετά το κακό κλείσιμο του περασμένου πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Schumacher Mercedes

Εξήραν την συνεισφορά του Schumacher οι οδηγοί της Mercedes

Next Article

24 Hours of Le Mans - Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts