Το πλήρωμα του #69 του LMP3 πρωτότυπου της MonzaGarage στο οποίο συμμετέχει ο Ανδρέας Λασκαράτος πήρε τη νίκη στη θρυλική πίστα της Πορτογαλίας.

Στην τελευταία για φέτος συνάντηση της δημοφιλούς και ανταγωνιστικής σειράς αγώνων αντοχής V de V, ο Ανδρέας Λασκαράτος και το υπόλοιπο πλήρωμα του #69 LMP3 πρωτότυπου ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

O Έλληνας οδηγός συμμετέχει στο πρωτάθλημα V de V με τη MonzaGarage στην κορυφαία κατηγορία των πρωτότυπων LMP3. Πρόκειται για μια σημαντική γαλλική διοργάνωση αγώνων αντοχής που μετρά 25 χρόνια ιστορίας, με κατηγορίες για πρωτότυπα αλλά και GT αυτοκίνητα. Το καλαντάρι του θεσμού περιλαμβάνει συναντήσεις σε διάσημες πίστες όπου διοργανώνονται αγώνες των μεγάλων παγκόσμιων πρωταθλημάτων (Formula 1, WEC, MotoGP). Μεταξύ αυτών το σιρκουί Montmelο της Ισπανίας, το Magny Cours και το Paul Ricard στη Γαλλία (πρώην και νυν έδρα, αντίστοιχα, του γαλλικού GP), το Estoril της Πορτογαλίας, η Dijon-Prenois και φυσικά τo Le Mans.

Το πλήρωμα είχε δείξει ότι έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει νίκη, αλλά δύο φορές νωρίτερα στη σεζόν η κακή τύχη δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στον στόχο τους. Στον αγώνα της Navarra, αρχές Σεπτεμβρίου, ήταν ένα κομμένο ημιαξόνιο που τους έβγαλε εκτός ρυθμού ενώ ήταν σε τροχιά νίκης, ενώ στη συνέχεια το δυναμικό comeback της #69 Ligier δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο αγώνας διεκόπη πρόωρα λόγω μιας σύγκρουσης. Στον επόμενο αγώνα, στα μέσα Σεπτέμβρη στην πίστα Zhuhai της Κίνας, και πάλι ο αγώνας διεκόπη πρόωρα. Λόγω του τυφώνα που χτύπησε την περιοχή την εβδομάδα. Πριν από αυτό όμως, ο Ανδρέας είχε καταφέρει να ανέβει στην 7η θέση, από την 13η στην οποία βρέθηκε αρχίζοντας το σκέλος του, έπειτα από ένα λάθος του team-mate του στην εκκίνηση.

Στο Estoril ο συναγωνισμός για την Monza Garage, τον Λασκαράτο και τους team-mates του John Corbett και James Winslow, αναμένονταν ιδιαίτερα έντονος. Συμμετείχαν 23 πληρώματα στην κατηγορία, ανάμεσά τους οι νικητές του τελευταίου αγώνα στο European Le Mans Series, καθώς και η εργοστασιακή περσινή πρωταθλήτρια ομάδα. Το πλήρωμα της MonzaGarage έδειξε ιδιαίτερη ταχύτητα στις ελεύθερες δοκιμές. Μάλιστα, ο Ανδρέας βρέθηκε στην 1η θέση, υπό βροχή. Στις κατατακτήριες ο JamesWinslow πήρε την poleposition  για τον αγώνα του Σαββάτου.

O John Corbett ήταν αυτός που χρεώθηκε το πρώτο σκέλος με τη στρατηγική να προβλέπει διπλό πρώτο sting. Μετά από 120 λεπτά παρέδωσε το πηδάλιο στον Λασκαράτο, ενώ η #69 Ligier ήταν στην 8η θέση. Ο Έλληνας οδηγός, επίσης σε διπλό σκέλος 120 λεπτών, εκμεταλλευόμενος το safetycar και την ταχύτητά του, κατόρθωσε να καλύψει τη διαφορά στα πρώτα 30 λεπτά του stint και να περάσει στην 1η θεση. Στα υπόλοιπα 90 λεπτά ο Ανδρέας όχι μόνο διατήρησε τη θέση του αλλά κατάφερε να ανοίξει και τη διαφορά στα… δύο λεπτά, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον JamesWinslow για ένα ακόμη δίωρο σκέλος. Τα ντουμπλαρίσματα των πιο αργών αυτοκινήτων μικρότερων κατηγοριών κόστισαν πολύ σε χρόνο στον πρωτοπόρο συνδυασμό. Έτσι, μετά από έξι ώρες αγώνα, στο πέσιμο της καρό σημαίας η #69 Ligier πήρε τη νίκη για μόλις 0,1”.

Ο Ανδρέας Λασκαράτος στη διάρκεια του χειμώνα θα εντείνει την προετοιμασία του καθώς και το 2019 θα πάρει μέρος στο V de V. Με highlight τη συμμετοχή στον υποστηρικτικό 2ωρο αγώνα στο Circuit de laSarthe με περισσότερες από 50 συμμετοχές, ακριβώς πριν την εκκίνηση του 24H LeMans.

Την προσπάθεια του Ανδρέα στηρίζουν οι εταιρείες Tradeline, Playseat και Logitech, και καθοδηγεί η εταιρεία management οδηγών Veloce Sports. Στην Ελλάδα, προπονείται στην πίστα Speedpark του Γιώργου Λαζαράκου με την αγωνιστική ομάδα Ray Motorsport του Γιάννη Αντωνιάδη.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles