Νιώθει έτοιμος να παλέψει για το πρωτάθλημα ο Verstappen

O Max Verstappen δήλωσε ότι η μισή σεζόν που έχει διανύσει με την Red Bull τον έχει πείσει ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα το 2017, ενώ τόνισε πως θα εγκαταλείψει το επιθετικό του στυλ αν έχει μονοθέσιο που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα από όταν πήγε στην Red Bull στο Ισπανικό Grand Prix. Παρά την πρώτη του νίκη στην Βαρκελώνη, έχει εμπλακεί και σε συγκρούσεις με αρκετούς οδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Παρά τα όσα συνέβησαν μέσα στη χρονιά, ο Verstappen δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αν η Red Bull μπορεί να του δώσει ένα καλό μονοθέσιο του χρόνου, είναι έτοιμος να παλέψει για το πρωτάθλημα.

«Ναι, σίγουρα, επειδή το μυαλό σου σκέφτεται τελείως διαφορετικά όταν έχεις μονοθέσιο που μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα,» δήλωσε σε συνέντευξή του.

«Αν έχεις στα χέρια σου καλό μονοθέσιο, δεν χρειάζεται να πιέζεις στο 105% όλη την ώρα. Μπορείς να χαλαρώσεις λίγο, να χάσεις ένα δευτερόλεπτο αντί να παλεύεις για την πρώτη θέση.

«Ενώ ξέρω ότι πάντα πρέπει να προσπαθείς να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επειδή ίσως αυτή είναι η καλύτερη δυνατή ευκαιρία να νικήσεις, μερικές φορές μπορεί κάτι να πάει στραβά και τότε όλοι πιστεύουν ότι είσαι πολύ επιθετικός. Αλλά πιστεύω ότι αλλάζει όλος ο τρόπος σκέψης σου.»

Ο Verstappen παραδέχτηκε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε στην Red Bull ήταν το πόσο πολύ μπορεί να πιέσει το μονοθέσιο.

Με τον teammate του Daniel Ricciardo να είναι στην ομάδα για τρίτη χρονιά, ο Verstappen δήλωσε ότι η άνοδος από την Toro Rosso του άνοιξε τα μάτια.

Όταν ρωτήθηκε για το σημείο-κλειδί που ένιωσε ότι χρειαζόταν βελτίωση, δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήταν γενικά να βρω τα όρια του μονοθέσιου.

«Ο τρόπος που πρέπει να το οδηγήσω, σε διαφορετικές συνθήκες, με διαφορετικό καιρό κτλ.

«Και το να νιώσω πιο άνετα με την θέση οδήγησης, το πεντάλ του γκαζιού, του φρένου, πόσο σκληρά τα θέλω, και όλα αυτά.

«Θα πω ότι όλα έρχονται όλο και πιο πολύ στα μέτρα μου. Άλλα πάντα νιώθεις καινούργια πράγματα σε νέες πίστες. Τότε λες αυτό φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά στο μονοθέσιο, ας ξεκινήσουμε από κει την δουλειά. Όλο αυτό γίνεται συνέχεια.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Βαλένθια - Το πρόγραμμα του τριημέρου

Next Article

Με νέα μονάδα ισχύος το 2017 η Renault

Related Posts