Νιώθει τυχερός ο Dovizioso μετά τη σημερινή pole position

DOVIZIOSO Andrea (ITA) Ducati Racing Team Ducati MotoGP GP Assen 2016 (Circuit Assen) 24-26/06.2016 photo: MICHELIN

Ο poleman του Ολλανδικού GP, Andrea Dovizioso, παραδέχθηκε ότι ήταν τυχερός που ήταν πίσω από τον Valentino Rossi στον τελευταίο του γύρο στο Q2, που του επέτρεψε να έχει καλό ρυθμό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο Dovizioso πήρε την pole διαφορά 7 δεκάτων από τον Rossi, και δήλωσε ότι η στρατηγική του δούλεψε σωστά – αφού ήταν ο ταχύτερος και στο FP3.

Ακολούθησε τον Rossi στον σημαντικό τελευταίο γύρο της διαδικασίας, αφού εκείνη την ώρα όλοι έκαναν του καλύτερους τους χρόνους.

«Αυτό το απόγευμα ήταν πολύ εύκολα να κάνεις λάθη, αλλά αναλύσαμε καλά τις συνθήκες,» δήλωσε ο Ιταλός. «Στην μέση των κατατακτηρίων η πίστα στέγνωσε έτσι κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξω στρατηγική και να βάλω ακόμα ένα σε βρόχινων ελαστικών και να κάνω τον τελευταίο γύρο.

«Ήμουν τυχερός που ξεκίνησα πίσω από τον Valentino Rossi και έκανα καλό χρόνο. Η αίσθηση της μοτοσυκλέτας είναι πολύ καλύτερη από τους τελευταίους αγώνες.»

Ο Rossi έχασε την ευκαιρία να πάρει την 3η του φετινή pole position, αλλά ήταν αρκετά χαρούμενος αφού θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά.

«Σταμάτησα γιατί το πίσω ελαστικό μου είχε ζεσταθεί αρκετά,» δήλωσε ο Rossi για το pit stop που έκανε στην μέση της διαδικασίας. «Και επειδή μερικά σημεία στην πίστα ήταν στεγνά – αλλά για μένα ήταν πολύ νωρίς για να βάλω τα ενδιάμεσα. Τρείς ή τέσσερις στροφές ήταν εντελώς βρεγμένες.

«Έτσι βάλαμε ακόμα ένα σετ βρόχινων και αποδείχθηκε ότι ήταν η σωστή επιλογή. Είναι κρίμα για μένα που δεν είμαι στην pole position, αλλά είμαι χαρούμενος που ξεκινάω από την πρώτη σειρά αύριο.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Assen - Κατατακτήριες - Στην pole position ο Dovizioso!

Next Article

Ο Marquez για την πτώση του στο Q2 και το scooter

Related Posts