Νοοτροπία νικητή διατηρεί ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton δεν δέχεται να σκεφτεί πως η Mercedes δεν έχει μονοθέσιο ικανό να κυνηγήσει τον τίτλο, καθώς το θεωρεί σημάδι αδυναμίας.

Είναι σαφές ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών, με τη Mercedes να έχει πλέον πολύ κοντά της σε απόδοση τη Ferrari και υπό προϋποθέσεις και τη Red Bull.

Ο πρωταθλητής του 2017 επιμένει να διατηρεί ένα μοτίβο σκέψης, στο οποίο δεν χωράνε αμφιβολίες για την ικανότητα του μονοθεσίου και του ίδιου να διεκδικήσουν τον τίτλο.

«Δεν το αφήνω να μπει στο μυαλό μου. Αυτό θα ήταν το πρώτο σημάδι αδυναμίας και το μυαλό μου δεν είναι αδύναμο. Είμαι ακόμη εδώ για να κερδίσω, ακόμη πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μου και τους δίνω την ενέργειά μου. Αν σκεφτείτε το τένις, αν κοιτάξεις το δίχτυ και σκεφτείς “θα χάσω”, έχεις ήδη χάσει. Δεν έχει σημασία που εκκινείς στο Grid. Δεν κοιτώ κανέναν οδηγό και να σκέφτομαι “Ίσως χάσω από αυτόν”, αλλά σκέφτομαι “Πως μπορώ να τον κερδίσω; Πως μπορώ να είμαι καλύτερος”. Και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να πεθάνω».

Ωστόσο, ο Βρετανός παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως έχει το καλύτερο μονοθέσιο στο grid.

«Πιστεύω πως το αυτοκίνητο έχει δυνατότητες. Δεν ξεπερνάμε συνεχώς σε απόδοση τους άλλους, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Οι Red Bull είναι στο παιχνίδι που και που και η Ferrari ήταν μέχρι τώρα η πιο σταθερή, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες.

«Αυτοί οι κινητήρες πρέπει να διανύσουν ακόμη πολύ δρόμο. Θα συμβούν πράγματα, δεν ξέρουμε καν τι και που».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari