Norris: Οι αγωνοδίκες θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την ποινή μου

Lando Norris McLaren Azerbaijan GP 2021 Qualifying Penalty

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP του Αζερμπαϊτζάν, είχαν άδοξο τέλος για τον Lando Norris, ο οποίος αν και κατετάγη στην έκτη θέση, εν τέλει δέχθηκε ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες, λόγω παράβασης των κανονισμών σε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Ο Norris κατά την διάρκεια του Q1 βρισκόταν στην πίστα και επιχειρούσε να πραγματοποιήσει γρήγορα περάσματα, όταν ο Antonio Giovinazzi έχασε τον έλεγχο της Alfa Romeo στην 15η στροφή της πίστας, αναγκάζοντας τον αλυτάρχη να βγάλει κόκκινη σημαία. Όταν συνέβη αυτό ο Βρετανός, λόγω ασυνεννοησίας με την ομάδα του δεν μπήκε στα pit, αν και είχε την δυνατότητα να το πράξει. Ως συνέπεια αυτού, δέχθηκε ποινή τριών θέσεων και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την ένατη θέση.

Lando Norris McLaren Azerbaijan GP 2021 Qualifying

Μετά το τέλος των δοκιμών και την επικύρωση της ποινής του, ο οδηγός της McLaren, δεν φάνηκε να αποδέχεται την τιμωρία που του επιβλήθηκε, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια άδικη απόφαση και παράλληλα άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται οι ποινές.  Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν της ποινής αυτής, στον Norris προστέθηκαν τρείς βαθμοί ποινής και στην αγωνιστική άδεια του.

Αναλυτικά τα όσα επεσήμανε:

«Κατά την γνώμη μου δεν έκανα κάτι λάθος. Είναι σκληρή απόφαση, διότι όταν κινούμαστε στις ταχύτητες αυτές, πρέπει να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις. Τελικά ποια είναι η πιο σωστή και ασφαλέστερη απόφαση που θα έπρεπε να πάρω; Νιώθω ότι αυτό που έκανα ήταν πράγματι η πιο σωστή απόφαση. Απ’ όσο γνωρίζω το pitlane θα μπορούσε να είναι κλειστό και δεν θα επιτρεπόταν να μπω μέσα. Και τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά, θα είχα πράξει λανθασμένα και πάλι,» δήλωσε ο Norris.

«Είναι δύσκολο να το αποδεχτώ γιατί δεν είχα χρόνο να μιλήσω με τον μηχανικό μου, ώστε να καταλάβω αν θα έπρεπε να μπω ή όχι στα pit, έκανα αυτό που θεωρούσα ότι θα έπρεπε να κάνω. Είναι απαίσιο όμως στο τέλος, διότι προφανώς υφίσταται ένας κανονισμός. Επιπλέον, κάποιες φορές  υπάρχει μεγαλύτερη επιείκεια, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν κάποιος οδηγός έχει πράξει το καλύτερο δυνατό σε μια αντίστοιχη κατάσταση. 

Live Σχολιασμός Κατατακτηρίων F1 – AzerbaijanGP και MotoGP – CatalanGP.

«Επομένως, είμαι κάπως σκασμένος, διότι η ποινή τριών θέσεων, θα κάνει την ζωή μας δυσκολότερη αύριο. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Οι αγωνοδίκες, σε συγκεκριμένες καταστάσεις, θα έπρεπε να σκέφτονται πώς είναι να βρίσκεσαι στην θέση του οδηγού, καθώς και στο πώς θα πρέπει να αντιδράσουν στις ταχύτητες αυτές και στον χρόνο που απαιτείται για να κάνεις κάτι τέτοιο.

«Μια προειδοποίηση ή κάτι τέτοιο είναι η πιο σωστή απόφαση. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση σε κάποιους τομείς και να υφίσταται η δυνατότητα να ξανασκέφτονται τι είναι πραγματικά δίκαιο για τον κάθε οδηγό ή την κάθε ομάδα. Δεν έθεσα κάποιον σε κίνδυνο, πήρα την ασφαλέστερη επιλογή. Δεν αξίζω τρείς πόντους ποινής στην licence μου για αυτό, δεν έκανα κάτι επικίνδυνο,» πρόσθεσε ο Norris.

F1: Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη του GP Αζερμπαϊτζάν

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Sebastien Ogier Toyota Yaris WRC Rally Italia Sardegna 2021 Day 2

Rally Σαρδηνίας - 2η Μέρα: Ανατροπή με τον Ogier επικεφαλής

Next Article
Mads Ostberg Rally Italia Sardegna Citroen C3 Rally2 2021 Puncture

Απίθανο ξέσπασμα Ostberg μετά από κλατάρισμα (+video)

Related Posts