Ο Boullier εξηγεί τι ρόλο θα έχει στη McLaren ο Button το 2017

Jenson Button.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren Eric Boullier έχει εξηγήσει τι ρόλους και καθήκοντα θα έχει ο Jenson Button θα έχει στη διάρκεια της χρονιάς που θα κάνει διάλειμμα από την F1 ως οδηγός δοκιμών της McLaren.

Στο Ιταλικό Grand Prix, η McLaren επιβεβαίωσε ότι ο Button θα κάνει ένα διάλειμμα από τους αγώνες την επόμενη σεζόν, πράγμα έδωσε τη δυνατότητα στον Stoffel Vandoorne να γίνει teammate του Fernando Alonso το 2017.

Ο Button θα ασχοληθεί με την εξέλιξη του μονοθέσιου της McLaren το 2017 και στην πίστα και στον προσομοιωτή, ενώ ο Boullier επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται μαζί με την ομάδα σε μερικούς αγώνες την επόμενη σεζόν.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι γι αυτόν να φέρει την εμπειρία του, την ανατροφοδότηση και την καθοδήγηση επίσης,» είπε ο Boullier. «Είναι καλό όταν είναι μέσα στο μονοθέσιο , αλλά και έξω από το μονοθέσιο επίσης, ειδικά ένας οδηγός με πολλή εμπειρία, μπορεί να φέρει κάποιες καλές συμβουλές. Προφανώς θα είναι μέλος της ομάδας του προσομοιωτή, πράγμα που είναι σημαντικό για να συσχετιστεί με το μονοθέσιο.

«Θα βρίσκεται και σε μερικά Grand Prix, οπότε το φάσμα του ή ας πούμε η κατανόηση του για τους αγώνες την επόμενη χρονιά θα είναι ενδιαφέρουσα για την ομάδα. Με καθε τρόπο, η μεγάλη του εμπειρία θα αποτελέσει σημαντική συνεισφορά για εμάς την επόμενη χρονιά.»

Το 2017 θα είναι το πρώτο grid χωρίς τον Button μετά το 1999, καθώς ο Βρετανός είναι κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα από το 2000 που έκανε το ντεμπούτο του με τη Williams.

Ο Button εξήγησε ότι η ανάγκη του για διάλειμμα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν μέρος του λόγου που επέλεξε να σταματήσει για ένα χρόνο.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοινώθηκε το line-up της Williams για το 2017

Next Article

Όλα ανοιχτά στο θέμα Ogier, όπως τόνισε ο Matton

Related Posts