Ο Franz Tost της Toro Rosso δηλώνει πως οι Max Verstappen και Carlos Sainz χρειάζεται να δείξουν πειθαρχία, αλλιώς ρισκάρουν συνεχείς συγκρούσεις.

Συγκεκριμένα, το αφεντικό της Toro Rosso πιστεύει πως το δίδυμο της ομάδας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες στη δεύτερη σεζόν τους, σε σχέση με την πρώτη τους χρονιά, αν κάνουν το λάθος να πιστέψουν ότι πρέπει να πιέσουν περισσότερο.

«Η δεύτερη χρονιά θα μπορούσε να γίνει περισσότερο δύσκολη αν οι οδηγοί δεν είναι αρκετά πειθαρχημένοι. Αυτό σημαίνει, πως αν θεωρούν ότι χρειάζεται να έρθουν τώρα στη δεύτερη χρονιά τους και να δείξουν στους ανθρώπους τις πραγματικές τους δυνατότητες, τότε θα έχουν δυσκολίες επειδή θα έχουν συγκρούσεις. Και οι δυο οδηγοί έδειξαν ήδη πέρυσι ένα πολύ υψηλό επίπεδο και δεν μπορούν να οδηγήσουν πολύ ταχύτερα. Αλλά αυτό που μπορούν να κάνουν, εξαιτίας της εμπειρίας τους, είναι να πάρουν περισσότερα από το αυτοκίνητο στις καταταρκτήριες και σε ιδιαίτερες συνθήκες κατά τον αγώνα. Αυτό δεν έρχεται απευθείας από το να οδηγείς το αυτοκίνητο στο όριο, γιατί είναι ήδη στο όριο».

Ο Tost πιστεύει πως μεγάλο μέρος της ευθύνης, ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι οδηγοί τους δεν θα κάνουν κάνουν λάθη φέτος, ανήκει στην ομάδα, καθώς θα πρέπει να εκπαιδεύσει και τους δυο όσον αφορά το τι πρέπει να κάνουν.

«Είναι στο χέρι μας να στηρίξουμε τους οδηγούς και να τους πούμε να είναι προσεκτικοί στην αρχή. Πρέπει να μην «υπεροδηγούν» το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα στις δοκιμές και πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση για να συνηθίσουν το αυτοκίνητο, τις τεχνικές του πλευρές και να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους».

Αν και τα φώτα έπεσαν κυρίως στον Verstappen, ο Tost θεωρεί πως η μάχη μεταξύ του Ολλανδού και του Sainz θα είναι σκληρή κατά τη διάρκεια του 2016.

«Ο Carlos έχει υποτιμηθεί. Πέρυσι έκανε μια πολύ καλή δουλειά, αλλά τα μέσα είχαν εστιάσει στο ότι ο Max ήταν 17 και το ότι έμπαινε στην F1 χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης. Αλλά αν κοιτάξετε τις καταταρκτήριες και την απόδοση στον αγώνα, ο Carlos έδειξε επίσης πολύ καλή απόδοση. Είμαι πεπεισμένος πως φέτος οι δυο οδηγοί θα είναι πολύ κοντά και δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλιώς θα κάνω λάθος».

Τέλος και παρά το ότι θεωρεί πως οι διαφορές μεταξύ των δυο οδηγών του είναι μηδαμινές, ο Tost θεωρεί ότι ο Verstappen έχει τις δυνατότητες να γίνει πρωταθλητής.

«Ο Max Verstappen από το ταλέντο του, τις οδηγικές του ικανότητες, ως και τώρα, έχει όλα τα συστατικά που χρειάζεσαι για να κερδίσεις αγώνες και στο τέλος και το πρωτάθλημα. Ένας οδηγός της F1 πάντα μαθαίνει κάτι. Δεν υπάρχει οδηγός που να σταματά να μαθαίνει, ούτε ακόμη και ο Kimi ή ο Button. Υπάρχουν πάντα καινούργιες προκλήσεις στην F1, με τα ελαστικά ή τις αλλαγές κανονισμών, τους κινητήρες, το οτιδήποτε, γι’ αυτό είσαι πάντα αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Ο Max έμαθε πέρυσι πολύ γρήγορα και έμαθε επειδή έχει ένα πολύ πολύ υψηλό επίπεδο φυσικής ταχύτητας. Αυτή η φυσική ταχύτητα έρχεται από τις ικανότητές του και επίσης από τη δουλειά που έκανε ο πατέρας του μαζί του στα karts, επειδή αυτό σίγουρα τον βοήθησε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Είμαι πραγματικά πολύ σίγουρος ότι θα έχει μια εξαιρετική καριέρα μπροστά του, αν είναι στη σωστή στιγμή στο σωστό αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X