Ο Hamilton εξήγησε τι του κόστισε στις κατατακτήριες του Σότσι

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι έκανε λάθος στον δεύτερο τομέα της πίστας του Σότσι κατά την διάρκεια των κατατακτήριων, το οποίο οδήγησε στο λάθος που έκανε στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3. 

Ο Hamilton βρέθηκε μπροστά από τον Valtteri Bottas σε κάθε περίοδο δοκιμών χθες και σήμερα, αλλά και κατά τα Q1 και Q2. Παρόλα αυτά, έμεινε τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του στο Q3, καθώς ο χρόνος που κέρδισε απέναντι στον Φινλανδό στον πρώτο και τρίτο τομέα, δεν ήταν αρκετός για να του δώσει την pole position, μετά τα περίπου 0.250 δεύτερα που έχασε στον δεύτερο τομέα.

Ενώ ο χρόνος του Βρετανού ήταν καλύτερος στον πρώτο τομέα στην τελευταία του προσπάθεια, δεν μπήκε σωστά στην 7η στροφή, βγαίνοντας πολύ έξω στην έξοδο και καταστρέφοντας τον χρόνο του.

«Δεν ξέρω που πραγματικά μου ξέφυγε [η pole position] στο Q3, αλλά δυσκολεύτηκα λίγο και ο Valtteri προφανώς βελτίωσε αρκετά τον ρυθμό του», εξήγησε ο Hamilton μετά το τέλος των κατατακτήριων. «Νομίζω ότι ο δεύτερος τομέας ήταν εκείνος στον οποίο δεν έκανα την καλύτερη δυνατή δουλειά, αλλά όπως και αν έχει είναι πολύ καλό ένα 1-2.»

Σε ερώτηση του Motorsport.com για το αν ο χρόνος που έχανε κάθε φορά στον δεύτερο τομέα έπαιξε ρόλο στο τελευταίο λάθος αυτό, δήλωσε ότι:

«Ναι, νομίζω ότι στον δεύτερο τομέα δεν ήμουν τόσο κακός κατά την διάρκεια των κατατακτήριων. Το Q1 ήταν πολύ καλό και μετά το Q2 όχι και τόσο. Απλώς γενικότερα σε όλο το σαββατοκύριακο ο δεύτερος τομέας είχε τα πάνω του και τα κάτω του, αλλά ήμουν γρήγορος στον πρώτο και στον τρίτο.

«Στον πρώτο γύρο του Q3, ήμουν τρία δέκατα πίσω στον μέσο τομέα, αλλά ήμουν ο γρηγορότερος στον πρώτο και τον τελευταίο. Πίεσα αρκετά γιατί ήξερα ότι [ο Bottas] θα μειώσει τον χρόνο του, οπότε δεν αρκούσαν τρία δέκατα, έπρεπε να βελτιωθώ κατά μισό δευτερόλεπτο περίπου. Απλά το παράκανα λίγο. Νομίζω ότι μάζεψα λίγη σκόνη στα εξωτερικά ελαστικά και έτσι υπήρχε λιγότερη πρόσφυση για την επόμενη στροφή.»

Με τον αντίπαλό του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Sebastian Vettel, να ξεκινά αύριο από την τρίτη θέση με μια σημαντική διαφορά χρόνου, ο Lewis Hamilton δεν φάνηκε απογοητευμένος που δεν πήρε την pole position:

«Πολλά συγχαρητήρια στον Valtteri, έκανε πολύ καλή δουλειά στο Q3. Είναι ειλικρινά ένα πραγματικά καλό σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής, δεν έχω παράπονα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δύσκολα τα team orders με τον Bottas στην pole, δηλώνει ο Wolff

Next Article

Vettel: Έκπληξη η μεγάλη διαφορά από τη Mercedes

Related Posts