Ο Jean Todt εξηγεί γιατί ο Vettel απέτυχε να μιμηθεί τον Schumacher στη Ferrari

O Jean Todt πιστεύει ότι η έλλειψη ενότητας στη Ferrari, ήταν η αιτία που ο Sebastian Vettel απέτυχε να μιμηθεί την πορεία του Michael Schumacher και να κατακτήσει τίτλους με την Scuderia.

H Ferrari ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Sebastian Vettel θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα από το 2021, θέτοντας το μέλλον του Γερμανού υπό αμφισβήτηση.

Ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής μεταγράφηκε στην Ιταλική ομάδα το 2015 με όνειρο να ακολουθήσει τα βήματα του Schumacher κατακτώντας τίτλους με την Scuderia. Όμως, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Jean Todt, που αυτήν τη στιγμή διατελεί πρόεδρος της FIA, ήταν ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari από το 1993 έως το 2008 και ήταν παρών και στα 5 πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Schumacher με την Ιταλική ομάδα.

Ο νυν πρόεδρος της FIA ανέφερε ότι εκείνη την εποχή η ομάδα ήταν ενωμένη και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτή η ενότητα έλλειπε την περίοδο που αγωνίστηκε ο Sebastian.

Σε συνέντευξή του στο Sky Sports F1 δήλωσε: “«Mαζί με τον Michael η Ferrari γνώρισε τεράστια επιτυχία επειδή ήμασταν ενωμένοι μεταξύ μας και συνεργάσιμοι κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Είναι πολύ εύκολο να είσαι ενωμένος όταν όλα είναι ρόδινα. Το δύσκολο είναι όταν επικρατούν αντιξοότητες, να υπάρχει αλληλεγγύη. Εμείς το πετύχαμε αυτό εκείνη την εποχή για αυτό ήμασταν μια τόσο επιτυχημένη ομάδα

Με τις επιλογές του Vettel να είναι σχεδόν μηδαμινές για το 2021, υπάρχει μια πιθανότητα να εγκαταλείψει το σπορ.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για τη Formula 1 η αποχώρηση του Γερμανού απάντησε: «O Sebastian Vettel είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να βρει ομάδα για την επόμενη σεζόν. Του εύχομαι τα καλύτερα και πιστεύω πως όποιος τον αποκτήσει, θα είναι πάρα πολύ τυχερός που θα τον έχει στις τάξεις του.

«Φαίνεται ξεκάθαρα πως με το κατάλληλο μονοθέσιο είναι ικανός να κατακτήσει τίτλους. Το ίδιο συνέβη και με τον Schumacher όπου την πρώτη του χρονιά στη Ferrari το 96 κατέκτησε μόνο τρεις νίκες, όχι γιατί δεν ήταν ικανός, αλλά γιατί το μονοθέσιο δεν ήταν αρκετά γρήγορο.

«Με μεθοδικό τρόπο χτίζεις μονοθέσιο ικανό να κατακτήσει νίκες και τίτλους. Για παράδειγμα ο Lewis Hamilton εάν δεν οδηγούσε μονοθέσιο ικανό για νίκες δεν θα κατακτούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ίδιο και ο Fernando Alonso. Είναι απλή λογική.”

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Brawn: Σε 6 μήνες η F1 θα είναι στο σημείο που πρέπει

Next Article

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 για το 2021

Related Posts