Ο Lauda «τα έχωσε» στον Verstappen

Ο μη εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes Niki Lauda ήταν πέλεκυς κατά του Max Verstappen για την επαφή του με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Nico Rosberg στην πρώτη στροφή, αλλά και για το γεγονός ότι του επιτέθηκε πολύ δυναμικά και μέσα στον αγώνα.

Ο Verstappen χτύπησε με τους τροχούς του τον Nico Rosberg στην πρώτη στροφή, αναγκάζοντας τον Γερμανός να κόψει τη Στροφή 2.

Ο Lauda δήλωσε ότι «αυτό είναι απαράδεκτο» ενώ τον Rosberg να παλεύει για το πρώτο του πρωτάθλημα.

«Ο Nico ήταν ξεκάθαρα μπροστά και ο Verstappen τον ωθεί εκτός πίστας,» δήλωσε ο Lauda. «Αυτό θα μπορούσε να έχει στοιχίσει στον Nico το πρωτάθλημα. Είναι απαράδεκτο. 

«Είναι λάθος του Verstappen. Οδηγεί πολύ επιθετικά. Σε κάποιο σημείο πρέπει να το καταλάβει.»

Όταν ρωτήθηκε για την ποινή που πήρε ο Ολλανδός, που έκοψε την στροφή αφού έχασε τα φρένα στην μάχη του με τον Sebastian Vettel, ο Lauda πιστεύει ότι πάλι ο Ολλανδός έκανε λάθος.

«Ήταν μία σωστή απόφαση,» πρόσθεσε. «Ένας παραβάτης που συνεχώς κάνει το ίδιο σφάλμα σαν αυτόν πρέπει να τιμωρείται. O Helmut Marko πρέπει να του μιλήσει.

«Αν ο Verstappen δεν οδηγούσε τόσο επιθετικά, θα εξελισσόταν καλύτερα. Το ταλέντο του είναι απίστευτο αλλά τα καταστρέφει όλα με τις χαζές πράξεις του.

«Δεν το καταλαβαίνει. Νομίζει ότι τα κάνει όλα σωστά αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να ηρεμήσει.»

Όταν ρωτήθηκε για τις χειρονομίες του Verstappen στον Vettel – που του κουνούσε το δάχτυλο, ο Lauda απάντησε: «Είναι αναιδής. Δεν ξέρω από που έρχεται αυτή η αλαζονεία. Δεν καταλαβαίνω.

«Είναι χαμένη υπόθεση. Ο θυμός των άλλων οδηγών γίνεται όλο και πιο μεγάλος.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles