Ο Lorenzo δεν θα πάρει την ομάδα του στην Ducati

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo θα διατηρήσει μόνο ένα μέλος της τωρινής του ομάδας στη μετακίνησή του απ’ τη Yamaha προς την Ducati.

H πλειονότητα της ομάδας των μηχανικών που πλαισιώνουν τον Lorenzo, με τους οποίους ο Ισπανός συνεργάζεται απ’ το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το 2008, δεν θα τον ακολουθήσει στην Ducati.

H Ιταλική ομάδα, η οποία επέλεξε τον Lorenzo ως τον αναβάτη που θα ηγηθεί της ομάδας του χρόνου, προσπάθησε να προσλάβει τον Ramon Forcada, o οποίος είναι αρχιμηχανικός της Yamaha για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, το περασμένο σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του Καταλανικού Grand Prix, o Ισπανός μηχανικός γνωστοποίησε στο Ιταλικό κατασκευαστή ότι θα παραμείνει στη Yamaha, αναλαμβάνοντας τη τεχνική πλευρά του νέου αναβάτη της ομάδας, Maverick Vinales.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους της τωρινής ομάδας, τον Wilco Zeelenberg (αναλυτής πίστας), τον Davide Marelli (μηχανικός τηλεμετρίας), και τους μηχανικούς Javier Ullate, Ian Gilpin και Juri Pellegrini.

Αυτό σημαίνει ότι ο Lorenzo θα πάει στην Ducati παίρνοντας μαζί του μόνο τον Juan Llansa, τον έμπιστο μηχανικό του, με τον οποίο είναι μαζί απ’ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα των 125cc το 2003.

Ο Llansa ήταν πάντα κοντά στον τρεις φορές Πρωταθλητή των MotoGP, ενώ τον ακολούθησε τόσο στη μικρή κατηγορία αλλά και στα 250cc – όπου o Lorenzo αγωνίστηκε με Aprilia τις σεζόν 2006 – 2007 – και φυσικά στη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Preview του Rally Σαρδηνίας 2016 (vid)

Next Article

Retro F1 - Η περίφημη Leyton House CG901

Related Posts