Ο Marquez εξηγεί τι συνέβη με τον Vinales στις κατατακτήριες

Ο Marc Marquez εξήγησε για ποιον λόγο κινείτο αργά στην αγωνιστική γραμμή, εμποδίζοντας τον Maverick Vinales κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων στο Austin.

Στα μισά του Q2 στο GP των ΗΠΑ, ο Marquez βρισκόταν στην αγωνιστική γραμμή, πηγαίνοντας αργά σε σχέση με τους άλλους αναβάτες. Εκείνη τη στιγμή, ο Vinales ήταν σε γρήγορο γύρο, και όταν έφτασε πίσω από τον αναβάτη της Honda, έχασε αρκετό χρόνο.

Το εν λόγω συμβάν:

 

Ο Marquez πήρε την τελικά την pole, όμως οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και τον τιμώρησαν με 3 θέσεις ποινή, αναγκάζοντάς τον να εκκινήσει από την 4η θέση, την ώρα που ο Vinales θα ξεκινήσει πρώτος.

Μιλώντας στον Τύπο μετά τη σχετική απόφαση, ο πρωταθλητής αναφέρθηκε σε όσα έγιναν, τονίζοντας πως δεν είχε σκοπό να παρεμποδίσει τον αναβάτη της Yamaha:

«Ήμουν στο γύρο εξόδου, δεν περίμενα είναι κανείς πίσω μου και ξαφνικά άκουσα έναν κινητήρα. Κοίταζα περισσότερο μην είναι ο Iannone πίσω μου, και όταν άκουσα τον κινητήρα, προσπάθησα να φύγω γρήγορα από τη μέση – αλλά φαίνεται πως τον εμπόδισα.»

Και ο λόγος για τον οποίον είχε τον νου του στον Iannone ήταν η ταχύτητα του Ιταλού όλο το τριήμερο:

«Εδώ, το slipstream δεν χρειάζεται τόσο, αλλά ξέρω πως ένας γρήγορος αναβάτης, αν βρίσκεται πίσω μου, μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο του και ο Iannone την Παρασκευή ήταν γρήγορος. Επομένως, κοίταζα τον Iannone και δεν περίμενα τον Maverick.

«Οι αγωνοδίκες είπαν πως ήμουν στην αγωνιστική γραμμή, ο Iannone ήταν εκτός αυτής. Δεν το κάνω ποτέ αυτό, αλλά αυτή τη φορά βρέθηκε σε εκείνο το σημείο.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.