Ο Marquez για την πτώση του στο Q2 και το scooter

Στις κατακτήριες, ο Marc Marquez είχε πτώση στο outlap και, στην προσπάθειά του να προλάβει να γυρίσει εγκαίρως στο pit box και να πάρει την αναπληρωματική μοτοσυκλέτα, «έκλεψε» ένα scooter!

Το σκηνικό που εκτιλύχθηκε στο Q2:

«Ήταν το scooter του Tino, του φωτογράφου,» δήλωσε χαμογελαστός ο Marquez, όταν ρωτήθηκε για το συμβάν. «Από τη στιγμή που έπεσα, πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να γυρίσω στα pits. Δεν υπήρχε κανείς εκεί να με πάει πίσω και είδα ξαφνικά ένα scooter με τα κλειδιά πάνω!

«Όταν γύρισα προς την άλλη μεριά το scooter, είδα τον Tinο και τον ρώτησα αν μπορούσα να το πάρω, και μου είπε ‘ΟΚ’ – αλλά κι όχι να έλεγε θα το έπαιρνα!

Ο αναβάτης της Honda συνέχισε με την δεύτερη μοτοσυκλέτα και πήρε τελικά την τέταρτη θέση, με χρόνο 1,184 δευτ. πίσω από τον poleman Andrea Dovizioso.

«Το scooter και η ομάδα έκαναν εκπληκτική δουλειά, γιατί η δεύτερη μοτοσυκλέτα ήταν αρχικά ρυθμισμένη για στεγνές συνθήκες και με ενδιάμεσα ελαστικά. Αυτά τα δύο σημαίνουν πως αύριο θα εκκινήσω από τη δεύτερη σειρά, στην τέταρτη θέση.»

Ο Ισπανός δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έπεσε ενώ δεν είχε αναπτύξει πολλά χιλιόμετρα και φοβάται μήπως συμβεί το ίδιο, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί υπό βροχή.

«Πιστεύω πως αν ρωτήσετε όποιον αναβάτη έπεσε σήμερα θα σας πει ότι δεν ξέρει το γιατί, γιατί η πίστα ήταν πάρα πολύ ολισθηρή,» είπε.

«Ίσως γιατί δεν ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος. Δεν ξέρω. Ωστόσο, πήγαινα αργά για να φέρω σε θερμοκρασία τα ελαστικά πριν πιέσω και έχασα το εμπρός μέρος.

«Ξέρω πως ήταν ένα μεγάλο λάθος, γιατί εκείνη τη στιγμή ήμουν τελευταίος. Αλλά δεν πίεζα. Αύριο θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν βρέχει, γιατί, όπως είδαμε και στο FP4, θα έχουμε πολλές πτώσεις.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Νιώθει τυχερός ο Dovizioso μετά τη σημερινή pole position

Next Article

Τέλος στα αεροδυναμικά πτερύγια από το 2017

Related Posts