Ο Marquez για το άσχημο ξεκίνημα, τη συμβολή της ομάδας και τα όσα έμαθε φέτος

Για όλους και για όλα μίλησε μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο MotoGP ο Marc Marquez, καθώς στάθηκε στο άσχημο ξεκίνημα του 2017, την στήριξη των μηχανικών του και τα μαθήματά που πήρε για το μέλλον.

Ο Ισπανός έφτασε στην κατάκτηση του 4ου τίτλου του στη μεγάλη κατηγορία και του 6ου συνολικά στις μοτοσυκλέτες, μόλις στα 24 του χρόνια.

Κι όμως, ο ίδιος φρονεί πως θα παραμείνει προσγειωμένος, καθώς θα κρατήσει τα αρνητικά από αυτή τη χρονιά:

«Όταν γίνεσαι πρωταθλητής, λες από μέσα σου ‘ΟΚ, τώρα θα κερδίσω τα πάντα’, αλλά δεν είναι έτσι. Ίσως είναι κι ο χαρακτήρας μου, επειδή ξέρω ότι του χρόνου θα θυμάμαι τα λάθη του 2017 και δεν θα θυμάμαι τα καλά. Αυτόν τον χειμώνα θα προσπαθήσω να καταλάβω πού μπορώ να βελτιωθώ. Και ξέρω ότι το πρώτος μέρος της χρονιάς, οι πρώτοι έξι αγώνες, για μένα ήταν καταστροφή. 

«Έπεσα 27 φορές για κάποιο λόγο. Δεν έγιναν γιατί είναι απλά το στιλ μου έτσι… έγιναν γιατί έπρεπε να περάσω τα όρια μου για να βρεθώ εκεί. Κάποιες από τις πτώσεις μου με βοήθησαν να τερματίσω σε αρκετούς αγώνες, διότι αν είχα πέσει στις δοκιμές, τότε θα ήξερα σε ποια στροφή θα έπρεπε να είμαι προσεκτικός, και θα προσπαθούσα να τη διαχειριστώ διαφορετικά.»

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην καταλυτική συμβολή της ομάδας του στην επίτευξη του τελικού στόχου:

«Σε 1-2 αγώνες, δεν μου άρεσε η μοτοσυκλέτα. Εννοώ πως, κάθε φορά που προσπαθούσα να πιέσω, έπεφτα. Επομένως, τότε έπρεπε να αλλάξω κάπως την προσέγγισή μου και ειδικά όταν έχεις μία καλή ομάδα γύρω σου, είναι πολύ πιο εύκολο. Για παράδειγμα, φέτος είχα 27 πτώσεις και ποτέ δεν σχολίασε κάποιος από τους μηχανικούς μου. Έλεγαν πάντα: ‘Μην ανησυχείς, θα επισκευάσουμε τη μοτοσυκλέτα και αύριο θα πιέσεις κι άλλο, αν αυτό θες.»

Τέλος, ο αναβάτης από την Cervera παραδέχτηκε πως η μάχη του με τον Andrea Dovizioso για τον τίτλο ήταν ένα πολύτιμο μάθημα για τον ίδιο, ενόψει 2018:

«Στην αρχή της σεζόν, είπα ‘OK, ο Dovizioso δεν θα με κερδίσει’. Ή όταν κέρδισε στο Mugello, είπα: ‘Ο Dovi κέρδισε και έκοψε βαθμούς από τον Maverick και τον Valentino’. Αλλά στο τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα φέτος, όχι μόνο για τους αγώνες αλλά και για τη ζωή, είναι πώς δεν μπορείς να αφήνεις απ’ έξω κανέναν.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.