Ο Masi υπερασπίζεται τους αγωνοδίκες για τον χρόνο απόφασης των ποινών

Ο αλυτάρχης της Formula 1 Michael Masi υπερασπίστηκε τους αγωνοδίκες, και τον χρόνο που χρειάζονται για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ο Masi ρωτήθηκε γιατί στο συμβάν του Nico Hulkenberg με τον Daniil Kvyat στην τελευταία στροφή του Μεξικανικού Grand Prix δόθηκε αρκετά γρήγορα ποινή 10 δευτερολέπτων στον Ρώσο οδηγό, ενώ για το συμβάν του Charles Leclerc με τον Max Verstappen στον πρώτο γύρο του Ιαπωνικού Grand Prix, περίμεναν το τέλος του αγώνα, και την άποψη των οδηγών για να βγάλουν το τελικό συμπέρασμα.

«Από την οπτική των αγωνοδικών, αν έχουν κάποια αμφιβολία, θα περιμένουν μετά το τέλος του αγώνα. Και αυτό εξαρτάται από το πάνελ των αγωνοδικών.

«Θέλουμε κάποια απόφαση που ίσως είναι λανθασμένη, ή θέλουμε μία σωστή απόφαση; Το γεγονός είναι ότι αν θέλουμε την σωστή απόφαση, με την οπτική τους, συμπεριλαμβανομένου και των τεσσάρων, αν θέλουν να έχουν και την οπτική των οδηγών, τότε είναι δικαίωμά τους.

«Γι αυτό και αυτοί οι τέσσερις βρίσκονται σε ένα δωμάτιο, και κοιτάζουν τα πάντα. Αν υπάρχει κάτι που θέλουν να καταλάβουν εις βάθος, τότε το εξετάζουν.

«Αυτό με τον Kvyat, έχοντας μιλήσει μαζί τους, δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. Θα χρησιμοποιήσω την ορολογία τους, δεν θα μπορούμε να είναι πιο μαύρο κι άσπρο. Με τον Leclerc πίστευαν ότι υπήρχε κάτι ακόμα, και ήθελαν την άποψη και των δύο οδηγών.»

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έχει υπάρξει κάποια πίεση από την Liberty Media για πιο γρήγορες αποφάσεις, απαντώντας:

«Όχι, καθόλου. Νομίζω ότι όλοι μας σαν σύνολο θέλουμε όταν πέφτει η καρό σημαία να ξέρουμε το αποτέλεσμα, νομίζω δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία πάνω σε αυτή την φιλοσοφία.

«Ωστόσο αν χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνος για να παρθεί η σωστή απόφαση, αυτό θα γίνει. Το ίδιο ισχύει και στο τεχνικό κομμάτι που βρέθηκε μετά τον αγώνα. Τότε μαντέψτε, θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

«Αν είναι ξεκάθαρο, προχωράμε, αν δεν είναι ξεκάθαρο, δεν είναι ξεκάθαρο. Όπως είπα, στόχος μας είναι παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Μερικές φορές ίσως παίρνουν παραπάνω χρόνο από όσο θα θέλαμε, αλλά συνεχίζω να είμαι υπέρ των σωστών αποφάσεων, παρά να δοθεί μία λανθασμένη ποινή.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
18
Shares
Previous Article

Total News Podcast (ep.15): Χωρίς ένσταση δεν μπορεί να τιμωρηθεί η Ferrari

Next Article

Carey: Στόχος της νέας Συμφωνίας Ομονοίας η απλούστευση των διαδικασιών

Related Posts