Ο Meeke θέλει τον Ogier για teammate του στη Citroen το 2017

Ο Kris Meeke θα καλωσόριζε τον Sebastien Ogier σαν team-mate του στην Citroen για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017.

Η Citroen υπέγραψε τον Meeke ως πρώτο οδηγό για την επιστροφή της εργοστασιακής ομάδας πριν ένα χρόνο και μετά ανακοίνωσε τους Craig Breen και Stephane Lefebvre για να ολοκληρώσει το line-up.

Ωστόσο, η αποχώρηση της Volkswagen έχει βάλει τον πρωταθλητή Ogier -που ξεκίνησε την καριέρα του στο WRC με τη Citroen– πάλι στην αγορά, με τον διευθυντή της Citroen Yves Matton να είναι ανοιχτός σε συζητήσεις.

Ο Meeke είπε ότι το να αντιμετωπίσει τον Ogier με ίσα αυτοκίνητα θα ήταν ενδιαφέρον.

«Δε θα είχα πρόβλημα αν ο Sebastien ερχόταν πίσω στη Citroen είπε στο Autosport.

«Δεν το έχω συζητήσει με την ομάδα, αλλά από τη δικιά μου οπτική γωνία μάλλον θα προτιμούσα να τον έχω στην ίδια ομάδα από το να έχει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να είναι καλύτερο.

«Θα ήταν πιο ισότιμοι οι όροι, αν θέλετε.

«Έστειλα μήνυμα στον Sebastien όταν βγήκαν τα νέα και του είπα ότι λυπάμαι για ό,τι συνέβη και ότι ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο, θα ήθελα να τον δω στην γραμμή εκκίνησης στο Monte Carlo.

«Δεν έχω μιλήσει καθόλου στον Yves για αυτό, αλλά δε με πειράζει ποιος θα έρθει στην ομάδα αν κάποιος από τους τρεις (πρώην οδηγούς της VW) το κάνει.

«Είχα κάποια προβλήματα με κάποιους από τους πιθανούς οδηγούς για αυτή τη χρονιά – ήμουν λίγο ανήσυχος ότι θα αποδιοργάνωναν την ομάδα – αλλά αυτό δεν είναι θέμα με τον Ogier, τον Latvala ή τον Mikkelsen.

«Αυτοί οι τύποι είναι έτοιμοι να σηκώσουν τα μανίκια και να πιάσουν δουλειά και αυτό είναι το μόνο που θέλω να κάνω.»

Ο Meeke πρόσθεσε ότι ήταν απογοητευμένος που έχασε τη μάχη με τη VW το 2017.

«Έχουμε ξοδέψει τόσο χρόνο για να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές και τώρα η ευκαιρία χάθηκε και είναι κρίμα» είπε.

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εναντίον τους την επόμενη σεζόν.»

«Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ: κανείς δε θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με αυτό το αυτοκίνητο.»

Ο Ogier άφησε τη Citroen το 2011 μετά από μία εριστική σχέση με τον team-mate Sebastien Loeb, αλλά μία πηγή κοντά του επιβεβαίωσε ότι εξέταζε την επανένωση.

«Είναι φυσικό να προσπαθούμε να τον φέρουμε. Θα ήταν μία τρομερή ομάδα μαζί με τον Kris και τον Paul (Nagle, συνοδηγό του Meeke), αλλά ίσως θα μπορούσε να υπάρχει κάποια ένταση επίσης.» είπε η πηγή.

«Θα ήταν μία μεγάλη απόφαση για τον Seb, δεν ξεχνάμε ότι είχε έρθει στην Citroen στο παρελθόν όταν το αυτοκίνητο είχε σχεδιαστεί και χτιστεί γύρω από έναν άλλο οδηγό.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Επανεξέταση της ποινής του Vettel από τους αγωνοδίκες του GP Μεξικού ζήτησε η Ferrari

Next Article

GP Βαλένθια - FP1 - Lorenzo μπροστά, δυνατές οι Yamaha

Related Posts