Η KTM αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας τον Johann Zarco πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, φέρνοντας τον Mika Kallio για αντικαταστάτη του.

Ο Γάλλος πρωταθλητής της Moto2 διανύει μία κάκιστη χρονιά με την αυστριακή ομάδα, κάτι που τον ώθησε να αποφασίσει να κόψει τη συνεργασία του με αυτήν, και να αποχωρήσει στο τέλος του 2019.

Παρόλα αυτά, ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM, Pit Beirer, αποφάσισε να τον θέσει εκτός από τα μέσα τη σεζόν, και να φέρει τον δοκιμαστή της, Mika Kallio, σε ρόλο πρώτου οδηγού, μαζί με τον Pol Espargaro.

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα διασφαλίζουν πως θα χρησιμοποιούμε τα μέσα που έχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει τη σωστή κατεύθυνση στο MotoGP,» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Beirer.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Mika θα μπορέσει να μας βοηθήσει σε αυτή τη φάση χάρη στις γνώσεις και την προϊστορία του μαζί μας.

«Είναι υψίστης σημασίας να επιβεβαιώσουμε αυτά που βλέπουμε στις δοκιμές και στους αγώνες, ώστε να αρχίσουμε την σεζόν του 2020 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Mika έχει καταβάλει προσπάθεια πάνω στην RC16 και είμαστε χαρούμενοι που θα είναι στο δυναμικό μας ως οδηγός αγώνα ξανά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα επικεντρωθούμε στις νέες ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας #82 ενώ θα παλεύουμε για βαθμούς στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος.»

Ο Zarco θα παραμείνει δεσμευμένος με συμβόλαιο με την KTM ως το τέλος του 2019.

Η ομάδα ακόμα δεν έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του 2020, με τους Kallio και Bradley Smith να ακούγονται ως δύο σοβαρές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles