Ο Lauda επιδοκιμάζει την απίστευτη προσπάθεια του Rosberg

Ο Niki Lauda δήλωσε πως ο τελευταίος γύρος του Nico Rosberg στο Q3 για τη δεύτερη θέση στο grid του Grand Prix Μεξικού ήταν απίστευτος, αν σκεφτεί κανείς και την δύσκολη θέση θέση στην οποία βρισκόταν στα πρώτα στάδια των κατατακτήριων.

Έχοντας δυσκολευτεί να βρει ρυθμό και με το ζέσταμα τον ελαστικών καθ’όλο το τριήμερο, ο Rosberg μπορούσε μόνο να διεκδικήσει τη τέταρτη θέση στο Q3 με τις πρώτες προσπάθειες. Παρά το γεγονός ότι οι τρεις πιλότοι μπροστά του δεν βελτίωσαν τους χρόνους τους στο τέλος της περιόδου, ο Rosberg το έκανε, μειώνοντας κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου τον προηγούμενο χρόνο του ώστε να περάσει μπροστά από τους δύο οδηγούς της Red Bull.

Αυτό τον έφερε στην δεύτερη θέση για το Grand Prix, δίπλα από τον Lewis Hamilton, του οποίου προηγείται με διαφορά 26 πόντους στη κατάταξη και μπορεί να νικήσει το πρωτάθλημα αυτή την εβδομάδα. Ο Lauda πιστεύει η θέση του Rosberg στη διεκδίκηση του τίτλου μπορούσε να βρεθεί υπό απειλή αν δεν έκανε τόσο καλό χρόνο στον τελευταίο αυτό γύρο.

«Ο Lewis ήταν τέλειος, » δήλωσε ο Lauda στο Sky Sports F1. «Η κατάσταση του Nico ήταν ανησυχητική για τον ίδιο, διότι θα εκκινούσε αρκετά πιο πίσω. Και εάν ο Hamilton νικήσει, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί. Αλλά τελικά έκανε εκείνο τον τελευταίο γύρο. Ήταν εκπληκτικός και γι’αυτό βρίσκεται στη πρώτη σειρά της εκκίνησης.»

Μετά τις κατατακτήριες, ο Rosberg παραδέχθηκε ότι του πήρε περισσότερο από ό,τι συνήθως να βρει το ρυθμό με το ζέσταμα των ελαστικών για τους σημαντικούς γύρους. Ο Lauda υποστήριξε πως ακολούθησε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στα δοκιμαστικά από τον Hamilton.

«Δεν είχε βρει με το μονοθέσιο, είναι πολύ απλό. Δεν είχε τα απαιτούμενα επίπεδα πρόσφυσης από τα ελαστικά.

«Ο Lewis ήταν πιο επιθετικός, βγαίνοντας με λίγο υψηλότερη θερμοκρασία, και κατάφερε το μονοθέσιο να κινηθεί γρηγορότερα στην πίστα. Ο Nico δεν μπόρεσε να φέρει τα ελαστικά του στις ιδανικές θερμοκρασίες αλλά στο τελευταίο γύρο τα κατάφερε.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles