Ο Ostberg καλύπτει το κενό του Meeke στη Citroen

Η Citroen αποφάσισε πως ο Mads Ostberg θα είναι ο εκλεκτός για την θέση του Kris Meeke για το υπόλοιπο του 2018.

Λίγο πριν την έναρξη του Rally Σαρδηνίας, η Citroen πήρε την απόφαση να αποπέμψει τον Kris Meeke, μετά από μία σειρά ατυχημάτων, με πιο σοβαρό εκείνο στην Πορτογαλία.

Ωστόσο, δεν ήθελε να κρατήσει μόνο τον Craig Breen ως βασικό οδηγό της, προτείνοντας έτσι συμβόλαιο μόνιμου οδηγού για το υπόλοιπο της χρονιάς στον Mads Ostberg.

Ο Νορβηγός είχε ήδη τρία rally στο φετινό πρόγραμμά του με το C3 WRC, αλλά τώρα θα συμμετάσχει σε όλα, πλην της Ισπανίας, όπου θα χρειαστεί να παραχωρήσει τη θέση του στον Sebastien Loeb.

Μιλώντας στο motorsport.com, ο ίδιος τόνισε:

«Αυτά είναι φοβερά νέα για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω εξασφαλίσει την παρουσία μου εδώ για το υπόλοιπο της σεζόν.

«Συζητάω με τη ομάδα για να τρέχω και στην Ισπανία, είναι ένα ωραίο rally και τα έχω πάει καλά εκεί – θα ήθελα να συμμετάσχω. Αλλά το σημαντικό είναι ότι έχω συμβόλαιο για τους υπόλοιπους αγώνες.

«Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει και πώς άδειασε αυτή η θέση, αλλά δεν μετράει αυτό, είμαι απλώς χαρούμενος που την πήρα. Πιστεύω πως τα πήγα καλά στα rally που έχω ήδη κάνει και τώρα ανυπομονώ να συνηθίσω ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητο στους επόμενους αγώνες.»

Αυτή είναι μία προσωρινή λύση για την γαλλική ομάδα, με δεδομένο ότι αμφότεροι οι οδηγοί της είναι χωρίς συμβόλαιο για το 2019, οπότε θα πρέπει είτε να κινηθεί προς την απόκτηση κάποιου άλλου, είτε να ανανεώσει με αυτούς.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.