Ο Pietro Fittipaldi θα αντικαταστήσει τον Grosjean στον επόμενο αγώνα

Η Haas ανακοίνωσε ότι ο Pietro Fittipaldi θα αντικαταστήσει τον τραυματία Romain Grosjean στον δεύτερο αγώνα στο Μπαχρέιν.

Ο Grosjean έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια του και στο πόδι του, μετά το σοκαριστικό ατύχημα στην τρίτη στροφή του αγώνα. Ωστόσο, ο Γάλλος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τρίτη.

Έτσι, ο Βραζιλιάνος οδηγός θα κάνει το ντεμπούτο του στην Formula 1 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Αφού αποφασίστηκε ότι το καλύτερο για τον Romain θα ήταν να χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα, η επιλογή του Pietro Fittipaldi ήταν αρκετά εύκολη,» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Gunther Steiner.

«Ο Pietro θα οδηγήσει την VF-20 και γνωρίζει και την ομάδα καθώς είναι μαζί μας τα τελευταία δύο χρόνια σαν δοκιμαστής και σαν τρίτος οδηγός.

«Αυτό είναι το σωστό να κάνουμε και προφανώς μία καλή ευκαιρία για αυτόν. Είναι υπομονετικός και ήταν πάντα έτοιμος για αυτή την ευκαιρία, και τώρα ήρθε.

«Γι’αυτό τον θέλουμε στο μονοθέσιο και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει καλή δουλειά. Είναι πολύ απαιτητικό να σε καλούν την τελευταία στιγμή, αλλά όπως είπα, νομίζω ότι είναι το σωστό αυτό για την Haas.»

Ο Fittipaldi από την μεριά του δήλωσε: «Έχω βρεθεί με την ομάδα αρκετά αυτή την σεζόν, τόσο στην πίστα όσο και στον προσομοιωτή, έτσι γνωρίζω τις διαδικασίες της ομάδας κατά την διάρκεια ενός τριημέρου. 

«Είμαι ενθουσιασμένος για τον πρώτο μου αγώνα στην Formula 1. Θα δώσω τα πάντα και ανυπομονώ για το FP1 την Παρασκευή.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles