Ο Tanak για την κατάσταση στην M-Sport και την απόφαση να μεταβεί στην Toyota

Για την κατάσταση που επικρατούσε στην M-Sport πέρυσι μίλησε ο Ott Tanak, o οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε τους λόγους για τους οποίος μετέβη στην Toyota.

Το 2018 θα βρει τον Εσθονό στην ιαπωνική ομάδα, μετά από ένα αρκετά καλό 2017 για τον ίδιο, που τον είδε να κατακτά την πρώτη του νίκη και την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί πως στην M-Sport δεν θα μπορούσε να παλέψει για κάτι παραπάνω, μιας κι ο Sebastien Ogier είναι το ξεκάθαρο #1 εντός της ομάδας, τονίζοντας δε πως η απόφαση να πάει στην Toyota έχει ως απώτερο στόχο την μάχη για έναν παγκόσμιο τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Tanak δήλωσε στο Motorsport.com:

«Ήθελα να έχω μία ευκαιρία να παλέψω για το πρωτάθλημα και ακόμα και από την πρώτη της χρονιά, η Toyota τα πήγε πολύ καλά και υπήρχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης: αυτός ήταν ένας λόγος. 

«Ήταν πολύ καλό που συνεργάστηκα με τον Sebastien κι είχαμε μία δυνατή ομάδα, αλλά κάποιες φορές τα οικονομικά μας ήταν περιορισμένα και δεν είχαμε την ίδια εξέλιξη στο αυτοκίνητό μας σε σχέση με το δικό του.

«Ήμουν ο δεύτερος οδηγός πέρυσι και θα εξακολουθούσα να είμαι, επομένως ίσως αυτό να μην ήταν καλό για το στόχο μου να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Αυτή η μετακίνηση στην Toyota μου άνοιξε τους ορίζοντες.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.